2 jun. 2013

Nog een paar dagen

Nog een paar dagen en dan gaat het beginnen. Nou, eigenlijk begint het morgen (3/6) al, want dan dien ik de medicatie al in te nemen die mijn lichaam voorbereid op de uiteindelijke stamceltherapie. Medicatie die geleidelijk m'n afweersysteem plat legt. Dat is noodzakelijk om de donor-stamcellen van m'n zus te kunnen accepteren.

Dinsdagmiddag a.s. gaan we al richting Leiden. Ook deze keer een dag van tevoren om rustig en zonder stress naar Leiden te rijden. We overnachten in het appartement waar Marlies de hele periode van m'n opname kan verblijven. Het appartement ligt pal in het centrum op ongeveer 15 minuten lopen van het LUMC. Goed geregeld dus :) :)
En wat de bezoektijden betreft is het in het LUMC ook goed geregeld. Marlies kan mij van 10.00 uur tot 23.00 uur bezoeken. Nou, dat is behoorlijk ruim! Dat doet ze zelfs thuis niet!

En Ten Voorde. Ben je (al) zenuwachtig?
Misschien ben ik dat onbewust. Ik merk het aan m'n eetlust. Dat is minder. Dat is veelal een teken van enige spanning. Dat is ook wel logisch, want het ondergaan van zo'n allogene SCT is natuurlijk geen kattenpis. Ik ga niet naar Leiden om m'n teennagels te laten knippen! Verder merk ik geen bewuste spanning en kan gelukkig goed slapen.

En ja, hoe zal het allemaal gaan en wat kan ik allemaal verwachten? Niemand die mij dat precies kan vertellen. Het verloop van zo'n therapie is per patiënt verschillend. Dat is van tevoren niet te voorspellen. Dat ik in meer of mindere mate last zal krijgen van verschillende bijwerkingen en andere ongein is eigenlijk wel zeker. Dat hebben collega-kahlerpatiënten, die deze therapie ook hebben ondergaan, allemaal zonder uitzondering gehad.
Waar ik in ieder geval voor moet zorgen is, dat ik geen infectie van het een en ander oploop. Bijvoorbeeld een luchtweginfectie. Daar zijn de witte jassen in Leiden (en na mijn thuiskomst het MST) niet blij mee, want dan worden ze nog druk met Ten Voorde. Vooral als dan ook nog blijkt dat de toegediende antibiotica niet of niet goed werkt. Dan gaat het spannend worden voor deze fijne vent. Daar kan geen thriller tegenop kan ik u verzekeren!!

Dus, mensen met een drup aan hun neus moeten voorlopig even uit m'n buurt blijven!

En de liefhebbers van m'n blog gaan vanaf woensdag mooie dagen tegemoet. Die hebben elke dag iets te lezen, want ik heb het voornemen om elke dag een stukje te schrijven. En mocht het zo raar lopen dat ik dat zelf niet kan, dan neemt Marlies het van mij over.

Tot woensdag :):)

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Hou je haaks.

Hans Almelo

Frits&Esther. zei

Heel veel succes Jan, groet Frits.

Rob zei

Veel succes en sterkte Jan. Ik kijk uit naar je dagelijkse blogz!

Gonne Venhuizen zei

Hoi Jan,

Veel sterkte, ook voor Marlies! En hou het maar een beetje 'saai', zonder extra medische ingrepen....

Groetjes uit Schinnen en Algerije (RJ)

yvonne zei

Ha Jan en Marlies, vooral heel veel sterkte en reken er maar op dat ik aan jullie denk hoor!
liefs van mij

Bregina zei

Beste Jan en Marlies,
heel veel sterkte de komende tijd.
Groot gelijk dat je de snotneuzen even in de ban doet.

Denk aan jullie!

Nancy zei

Beste Jan en Marlies,
Ik wil jullie veel sterkte toewensen voor de komende tijd. Ik ben de partner van Pim van den Berg en houdt zijn website bij op het CMWP.
Wij zijn dus mede-lot-bloggenoten. Ik lees altijd met veel belangstelling de blog.
Succes Nancy van den Berg

Marcha zei

Heel veel sterkte de komende tijd, hoop dat het allemaal meevalt en je weer snel thuis kan bijkomen.

Groeten Marcha

Jaco Dubbeldam zei

Beste Jan,
Ik wens je veel succes met de komende transplantatie. Heb hem zelf 8 maanden geleden ondergaan, ook in het LUMC. Volgens mij een van de beste plaatsen om te zijn voor deze behandeling.
Met hartelijke groet, je mede-blogger Jaco Dubbeldam

SandersBlog zei

Ik ga elke dag met rooie oortjes naar je blog! Succes, Jan!!!

Joke van Bussel zei

Heel veel sterkte voor jullie aller twee. Zet hem op.

Anoniem zei

Heel veel sterke in deze periode zal je blog bijven volgen.Gr George uit albergen.

Hanneke zei

Heel veel succes!!!!!
Hopelijk vallen de vervelende bijwerkingen een klein beetje mee en zal het resultaat volledig naar wens zijn.

Groetjes Hanneke

Bas zei

Succes Jan. Ik hoop voor je dat het de Kahler er onder krijgt. Ik ga je blog elke dag lezen.

Johnny en Bea zei

Hoi Jan en Marlies ,

allebei heel veel sterkte de komende spannende tijd en we duimen natuurlijk dat alles van een leien dakje gaat en er geen nare of rare dingen gaan gebeuren...we hadden graag persoonlijk nog even afscheid van je/jullie genomen ,maar helaas hebben we hier een kleine man met ´druipneus´ en pijnlijke keel dus we wagen ´t er maar niet op ,wie weet kunnen we jullie morgen nog ff uitzwaaien .Mocht dat niet lukken dan toch in elk geval tot blogs ...liefs en alvast veel succes en sterkte van ons allemaal xx

Anoniem zei

Hoi Jan en Marlies,

Heel veel sterkte en succes met alles. Dikke knuffel liefs, Janny
en natuurlijk ook van Fernando

Rona zei

Hoi Jan en Marlies. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen de komende tijd. Hou je taai. Gelukkig zijn we dat wel van je gewend. Ik zal elke dag uitkijken naar een update van je blog. Ik hoop dat je niet te veel klachten gaat krijgen.

Groetjes van Joop en Rona

Anoniem zei

Lieve Jan & Marlies, Veel sterkte en succes! Wij denken aan jullie. Liefs Rogier & Marije

Hanny Noorman zei

En, moest je blozen....?
Ik lees je berichten en denk aan jullie. Heel veel succes en sterkte

groetjes,
Hanny