5 jun. 2013

LUMC dag 1

Ik begin met het hartelijk bedanken voor alle mailtjes, reacties via m'n blogaccount, kaarten, telefoontjes, whatss-appjes en smsjes die ik van jullie heb mogen ontvangen. Veel hartverwarmende, opbeurende en 'hart-onder-de-riem'-wensen. Zoveel medeleven doet goed! Heel erg bedankt daarvoor !! :)

Verder was het een drukke dag vandaag.
Bezig met deze blog
Het begon met........Koffie! Hoe is het mogelijk. Op deze afdeling hebben ze dus wél een koffiezetapparaat. Vervolgens kwam Joop. Joop had vandaag de opdracht om Ten Voorde in te wijden op de afdeling 'Beenmergtransplantatie'. Zo heet deze afdeling. Dit resulteerde in veel informatie waarvan ik een deel alweer ben vergeten. Maar op m'n kamer ligt een informatiemap waarin ik het allemaal nog een keer kan nalezen.
Joop vertelde ook 'opbeurende' informatie hoe ziek je van de chemo en de andere medicijnen kunt worden en wat ze daar (gelukkig) allemaal tegen kunnen doen.

Vervolgens werd de rest van de middag gevuld met o.a. een gehoortest, het inbrengen van een permanente infuuslijn en het maken van een longfoto om te checken of de lijn op de goede plek zit. Tevens werd er opnieuw een hartfilmpje gemaakt. Vervolgens kwam een co-assistente voor de officiële intake. Die bestond uit het stellen van uiteenlopende vragen over van alles en nog wat. Zelfs m'n gezinssituatie en 'wat-doet-u-voor-de- kost' kwamen daarbij ter sprake. En als afsluiter natuurlijk het onvermijdelijke lichamelijke onderzoek. En daar stond Ten Voorde in z'n onderbroek en sokken voor de 24-jarige co-assistente..........

Tot morgen ! :)

2 opmerkingen:

Stefan ten Voorde zei

Hoi Oompie! Je schrijft leuk. De inhoud is helaas niet van zeer positieve aard maar toch zeer vermakelijk om te lezen. Ik hoop dat je snel weer op de been bent en kunt genieten van je rode wijntje en fijne gezin. Ik heb onlangs een echt heeeeerlijke rode wijn ontdekt en zal wanneer je terug bent deze smakelijke ontdekking met je delen.

Even je traumatische 'onderzoek in je onderbroek' wegdrinken..;)

Sterkte. x..je neefie Steefie

Gonne Venhuizen zei

Hoi Jan,
Knap zoals je deze zware kost toch steeds weer opnieuw op een luchtige manier beschrijft. Dat zegt iets over jouw oeverloze optimisme, petje af!!

Misschien kun je de charmante 24-jarige co-assistente vragen om een kamer met een wat boeiender uitzicht??

Sterkte Jan, ook voor Marlies en de jongens. We denken aan jullie!

Liefs, Gonne