15 jun. 2013

Weer thuis !

Vanmorgen gaf de thermometer 37,5 graden aan. Daarmee was het voor mij duidelijk dat Marlies onze auto ongeveer 2 1/2 uur lang in de richting van de Duitse grens zou gaan sturen. Naar Enschede. Naar huis!
Prima hoor dat LUMC. Niets dan lof voor de behandeling, voor de zorgvuldigheid waarmee alles wordt gedaan en voor het personeel. Ik had er alle vertrouwen in dat ik in goede handen verkeerde. Maar, er gaat natuurlijk niets boven...............ach,de rest kunt u vanzelfsprekend zelf invullen. Dat is een open deur!
Je eigen vertrouwde omgeving, je eigen spullen, ver weg van de steriele luchtjes in het ziekenhuis, de rust, de bewegingsvrijheid, gewoon je eigen huis. Heerlijk. Als je uit het ziekenhuis komt, knap je thuis pas echt op!

Nou, dat laatste hoop ik zo spoedig mogelijk te doen. Ik voel me in ieder geval goed. Ik heb nog weinig energie en voel me daardoor wat slap en hangerig, maar verder gaat het volgens mij uitsteekbaar :)

En dan Marlies.
M'n lieve Marlies is nogal bezorgd dat ik een of andere infectie oploop.
Kort nadat we waren gearriveerd rende Marlies naar de bezemkast en pakte ze de schoonmaakspullen om meteen de toiletten een flinke beurt te geven. Vervolgens werden alle hand-, thee en vaatdoeken vervangen en werd er een flacon handen-reinigingsgel bij de achterdeur geplaatst.
Ja, Marlies had de adviezen van het LUMC goed in haar oren geknoopt en liet er geen gras over groeien! Meteen actie om te voorkomen dat ik iets oploop. Wat een schat hè, die Marlies! :):)


6 opmerkingen:

Gonne Venhuizen zei

Hoi Jan en Marlies,
Wat heerlijk om weet thuis te zijn!! Dat bevordert alleen maar het herstel. En Jan, Marlies heeft groot gelijk: geen ongewenste indringers, en al helemaal niet van de microscopisch kleine krengen!!

Groetjes, Gonne

Frits&Esther. zei

kuj mooi weer plat praotn, welkom tuus. groet Frits.

Johnny en Bea zei

Hoi Jan en Marlies ,
Nou heerlijk nieuws en en prachtige dag om naar huis te mogen een mooier Vaderdag cadeautje kan je je niet wensen.
Welkom thuis en geniet ervan en vooral nog ff lekker kalm aan bijkomen van alles natuurlijk :)
Wijntje , open haardje.. heerlijk thuis...Genieten !
Liefs voor jullie allebei en groetjes van iedereen hier .

Johnny en Bea

Rona zei

Hoi Jan, wat fijn te lezen dat je weer thuis bent.
Ik kan me heel goed voorstellen dat Marlies zo precies is. Je bent inmiddels weer zo vatbaar als eenbaby. Dus voorzichtig!!!

Ik hoop dat je volgende traject net zo voorspoedig verloopt als het traject in het ziekenhuis. Ik heb hier boven op de berg wel een paar keer aan je moeten denken hoor. Zo tijdens en berg wandeling ben ik me er terdege van bewust dat ik nu moet doen wat ik kan want je weet niet wanneer meneer chemo weer aan de deur gaat kloppen.

Jan heel veel succes.

Groetjes ook aan Marlies.

yvonne zei

jippiee weer thuis en Marlies? die verdient ook minstens een lintje!
fijn weekend samen!
groetjes yvonne

Bregina zei

WELKOM THUIS!

Er gaat niets boven je eigen vertrouwde stekkie :)
Geen ongewenste bezoekers meer tijdens het toiletbezoek, eten waar je trek in hebt, je eigen bedje en een lieve en zorgzame Marlies aan je zijde.
Goede basis om te herstellen na deze - toch wel heftige - ingreep.

Hopelijk krijg je iedere dag weer wat meer energie.