14 jun. 2013

LUMC dag 10

Dag 10?? Het is vandaag vrijdag! Je zou die dag toch weer naar huis gaan ?
Ja, ik zou naar huis gaan, mits ik geen koorts zou krijgen. En dat is nu dus het geval. Balen!
Mijn temperatuur was vanmorgen gestegen naar 38,8 graden. Dat vonden de artsen teveel om mij vandaag te laten gaan. Voor ontslag is het een voorwaarde dat de temperatuur ruim onder de 38 graden zit. Daarbij is het belangrijk om te weten waar die koorts precies vandaan komt. Indien het een reactie op de transfusie is, zal de koorts binnenkort afnemen en is er in principe niets aan de hand. Dan mag ik morgen naar huis.
Maar indien de koorts wordt veroorzaakt door een bacterie in mijn bloed, wordt het een ander verhaal. Dan is de kans groot dat ik ook na vandaag nog moet blijven. Dan dient eerst die bacterie te worden aangepakt.
Of dit het geval is, wordt thans in het laboratorium onderzocht.

Ik verwacht niet dat het een bacteriebesmetting is. Op het moment dat ik dit type is m'n temperatuur alweer gezakt naar 37,5 graden. Dat is natuurlijk niet verkeerd. Als dit nog verder daalt naar m'n normale waarde van 37,0 graden, is het helemaal top en kan  ik morgen naar huis. Daar gaan we nu dus vanuit. Morgen weer thuis. Heerlijk!


6 opmerkingen:

Frits&Esther. zei

Jan, ik ben vandaag nog aan het werk geweest in Enschede. Alles is er veilig, dus inpakken en wegwezen.
groet Frits.

Hanny Noorman zei

Nou, hoofd koel houden, dus!
Alle goeds! Ik vertrek vannacht voor een paar dagen naar Tirgu Mures Roemenië. Het ene bevriende stel trouwt zondag en het andere bevriende stel heeft vanmorgen een dochtertje gekregen! Omdat mijn Hb weer gestegen is, kan ik er naartoe!
Dag lieve Jan en Marlies. Tot gauw weer. groetjes Hanny

Anoniem zei

Mage je naar huis vandaag Jan/

Dan maar gauw op weg naar Enschede.

Hoop dat alles naar wens zal gaan voor jullie.

Marion

Johnny en Bea zei

Hoi Jan ,
Weet niet of je nu al thuis bent of nog niet ,maar hoop dat het allemaal goed is gegaan en je koortsvrij alsnog vandaag lekker naar huis mag natuurlijk...maar zo veilig is ´t hier niet hoor ..griep alom(vooral op de scholen) dus voorlopig blijven wij nog wel ff (noodgedwongen helaas) uit je buurt tot de kust weer helemaal veilig is :) Maar ´t zou fijn zijn als je vaderdag heerlijk thuis kan doorbrengen weer dus ...we duimen !!!

yvonne zei

zal meneer ten voorde nou alweer thuis zijn . . .

Roel Steen zei

Welkom thuis Jan en Marlies.

De over buren Eric en Roel