10 jun. 2013

LUMC dag 6

Het is alweer halverwege dag 6. Ondanks dat ik grotendeels op m'n kamer zit en weinig afleiding heb, gaat de tijd snel. Ik lig relatief veel op m'n bed en kan me er niet toe zetten om te gaan lezen of een spelletje te doen. Daar voel ik mij niet fit genoeg voor. Ik heb er gewoon geen zin in. Ik kan de concentratie daarvoor (nog) niet opbrengen.
Daarnaast mag ik niet klagen. Ik voel mij redelijk goed en heb (nog) geen last van allerlei bijwerkingen. Zo zijn mijn slijmvliezen allemaal nog intact. Die worden nog wel eens aangetast door al die chemo's. Maar, het gevaar is nog niet geweken! Dat kan allemaal nog komen, want m'n weerstand heeft z'n laagste punt nog niet bereikt.

Wat die chemo's betreft, heb ik vandaag de laatste gehad. Vanaf nu heb ik twee dagen 'rust'. Geen chemo's dus. Alleen ondersteunende medicatie zoals verschillende antibiotica e.d.
Vanaf nu is het wachten op donderdag. Dan krijg ik de stamcellen van m'n zus Ine.

Wat opmerkelijk is, is de pijn in m'n bekken. Die is al twee dagen aanmerkelijk minder. Al dat rusten heeft kennelijk een helend effect op m'n bekkenomgeving gehad. Ik kan nu lopen en bewegen zonder al teveel of zelfs zónder pijn! Hopelijk verbetert dat de komende dagen nog. Kom ik herboren terug noar huus!

Vandaag werd mij nogmaals verteld dat na mijn thuiskomst de therapie nog niet voorbij is. Dan  begint'ie eigenlijk pas. Want het venijn van deze therapie zit'em in de staart!
Als de stamcellen van mijn donor bloedcellen gaan aanmaken, kunnen er afstotingsverschijnselen optreden. Naast mijn lage weerstand zijn dit twee belangrijke risico-factoren die goed in de gaten gehouden dienen te worden. Nou, we gaan het allemaal meemaken. Eerst maar'es zien dat het rap vrijdag wordt! :)

3 opmerkingen:

yvonne zei

ha jan, fijn dat je ons zo goed op de hoogte houdt. kan geen hoofdletters tikken, ben zelf donderdag j.l. geopereerd met spoed aan twee doorgesneden pezen in mijn pink . . . jaja de stok van de 'mop' brak terwijl ik hem uitwrong,bleek holle metalen pijp te zijn die zich zonder nadenken in de basis van mijn pink groef . . . ook geen grapje . . .
lieve groeten van mij

Hanneke zei

Even snel bij gelezen(hier ook een beetje hectisch)
Veel succes met alles, hoop dat de bijwerking zich lekker rustig blijven houden en dat alles goed aanslaat.

Johnny en Bea zei

Fijn weer ff zonder chemo en morgen dus al D DAY ...of liever vandaag :)
Mooi dat de pijn minder en soms dus zelfs helemaal weg is ,hopen dat het zo blijft he .

Heel veel succes morgen en we duimen hier natuurlijk allemaal heel hard weer dat alles helemaal goed zal gaan en je snel weer lekker en zo gezond als maar kan naar huis kan ..
groetjes en liefs van iedereen hier xx