8 jun. 2013

LUMC dag 4

Gistermiddag rond 17.00 uur kwam opeens m'n behandelend hematoloog (mevr. Valkenburg) mijn kamer oprennen: "Enschede heeft met spoed de MRI-foto's van uw bekken- en heiligbeenomgeving laten brengen. Die heb ik zojuist met de radiologe bekeken. Zij stond met haar snorfiets al bij de prikklok, maar ik heb haar nog kunnen overtuigen om toch nog even naar die foto's te kijken".

Daaruit bleek dat de beelden van de in het LUMC gemaakte CT-scan nagenoeg ongewijzigd waren in vergelijking met de MRI-foto's die in februari 2013 waren gemaakt. Verder was er geen (actieve) kahlerhaard te zien. Deze bevinding stelde m'n hematoloog gerust. Want dat betekent dat er geen bestraling noodzakelijk is. Wat nu nog wel een probleem blijft, is de pijn die ik in die omgeving ervaar. De oorzaak daarvan wordt maandag a.s. door hen bestudeerd........en hopelijk gevonden.

De toediening van alle medicatie ligt weer op schema. Ik heb er tot nu toe niet echt last van. Tegen de chemo krijg ik een goedje (Kytril)  tegen de misselijkheid. Dat is ook wel nodig, want juist toen ik voelde aankomen dat ik het toilet moest gaan omarmen, kreeg ik via het infuus die kytril toegediend.
Werkt goed en snel dat spul!.......gelukkig maar!
Links tegen de wand zit ik aan een tafeltje bij m'n cappuccino

Omdat ik vanmorgen m'n laatste chemo voor vandaag heb gehad, werd ik tijdelijk losgekoppeld van de infuuspaal. Daarbij mocht ik, gezien de nog goede situatie van mijn afweer, van de afdeling af. Dat bood mij de gelegenheid om samen met Marlies een kop cappuccino te gaan drinken in het restaurant van het LUMC.
Denk ik onder het genot van zo'n cappuccino enige afleiding te vinden in het bekijken van de uiteenlopende bezoekers, want het is doorgaans druk in dat restaurant, was er vandaag (zaterdag) geen kip!!
Heb ik weer!! :(

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was ook veel te mooi weer Jan wie gaat er dan binnen Koffie Drinken
dhr ten Voorde met zijn vrouw!!!!!

Veel sterkt jullie beide

Marion

Rob zei

Hey Jean. Ik heb i.v.m. mijn verhuizing je blogs een tijdje niet gelezen, maar ik ben nu weer helemaal bij. Veel succes en sterkte gewenst! Ik duim voor je!

Johnny en Bea zei

Goh das toch nog vlot geregeld dan die foto´s ,gelukkig nagenoeg geen wijzigingen ,hopelijk kunnen ze maandag wel zien wat dan toch die pijn veroorzaakt en er iets aan doen..we duimen voor je !
Totale leegloop van ´t restaurant vanwege ´t prachtige weer is ook mijn idee :P ,hebben ze daar niet een gezellig buitenterras ergens ??
Bedoel nu het nog kan zou ik zeker nog ff lekker genieten/profiteren van dit heerlijke weer, want denk dat je straks nog lang genoeg tussen de muren moet vertoeven he ...sterkte maar weer van iedereen hier xx