2 dec. 2006

Ontstoken wortelkanaal

Gisteren, vrijdag 1 december, was het de 22ste keer dat Marlies naar de zuurstoftherapie in Hoogeveen is geweest. Na minimaal 20 sessies mag enig effect van deze therapie worden verwacht. Inderdaad ziet de huid rond het operatiegebied er beter uit, maar het strakke gevoel en de daarmee gepaard gaande pijn is (nog) niet afgenomen. Marlies twijfelt of deze klachten met deze therapie zullen verdwijnen. Marlies verwacht verbetering wanneer alle hechtingen zijn verdwenen (opgelost) waardoor de huid en het onderliggende weefsel zich ongehinderd kunnen ontspannen.

Gisteren werd ik geholpen aan een ontstoken wortelkanaal van een van m'n kiezen. Ongeveer een maand geleden heb ik de tandarts verzocht m'n gebit i.v.m. de aanstaande stamceltherapie preventief te onderzoeken. Daaruit bleek het wortelkanaal van één van m'n kiezen in de bovenkaak te zijn ontstoken. Gisteren heeft m'n tandarts dit, zoals gebruikelijk vakkundig, geelimineerd. Tijdens de intensieve controle van een maand geleden zag het ernaar uit dat dit het enige euvel in m'n gebit was. Maar zoals ik inmiddels gewend ben, treden er altijd complicaties op. Nu dus ook bij de tandarts!


Op de tweede tand van rechts is een donkere vlek te zien. Dat is het ontstoken wortelkanaal.
Deze foto is beschikbaar gesteld door m'n tandarts.

Blijkt er plots ook nog een fistel bij een kies in de onderkaak te zitten. Potverdorie nog eens aan toe. Nu dat weer. Natuurlijk bij een probleemkies die in het verleden al verschillende keren ellende heeft veroorzaakt in de vorm van ontstekingen aan de wortelpunt e.d. Zowel de tandarts als de kaakchirurg hebben alleen al aan die kies behoorlijk verdiend. Vanaf maandag 4 december na 12.00 uur is dat niet meer mogelijk. Dan gaat die kies eruit. " De kies is niet meer te redden. Die moet eruit", sprak m'n tandarts spijtig. Hij constateerde naast een hopeloze kies ook een behoorlijke inkomstenderving! Nou maar hopen dat het daarbij blijft...:(:(:(

M'n tandarts in actie met het ontstoken wortelkanaal.

Geen opmerkingen: