29 nov. 2006

Gesprek met Jan z'n trajectbegeleidster

    
Vandaag een gesprek gehad met de verpleegkundige die het hele therapietraject, w.o. de aanstaande stamceltherapie, begeleidt. De resultaten van het onlangs gedane stamceloogsten zijn nu compleet. Deze zijn uitzonderlijk positief. Zowel in hoeveelheid geoogste stamcellen alsmede de kwaliteit en vitaliteit.Op de foto lig ik aan een zgn. leukaferese-apparaat. Dit apparaat filtert de stamcellen uit het bloed.


Ondanks deze bemoedigende resultaten zegt dat niet alles over het verloop van de stamceltherapie. Oké, ik voel mij gezond, sterk en vitaal, wat natuurlijk een goede startpositie is om een dergelijke zware therapie te ondergaan. De kans om een infectie te krijgen is echter vrij groot. 60% van de patienten krijgt tijdens deze therapie één of meerdere infecties. Geruststellend daarbij is dat deze over het algemeen goed zijn te behandelen. De betreffende patiënten worden wel behoorlijk ziek, maar in de meeste gevallen herstelt de patiënt volledig. Tja, dan heb je dus ook nog een klein deel dat tengevolge van complicerende infecties het ziekenhuis horizontaal en via de aula-uitgang verlaat. Ondanks dit risico zie ik niet tegen deze therapie op. Ik vertrouw op m'n lichaam en ben ervan overtuigd dat het allemaal goed zal gaan. Stel je voor dat het slecht afloopt. Dat zou toch (dood)zonde zijn!
Nog ruim 14 dagen en dan is het alweer 14 december. De dag van opname. Laat maar komen die therapie. Ik ben er zowel fysiek als mentaal helemaal klaar voor.
     

3 opmerkingen:

Jacomijn's Blog zei

Hoi Jan,

Ik zie dat jij ook een trajectbegeleid(st)er hebt.

Daar kun je soms toch wel veel aan hebben, ik kan het weten heb er al ruim een jaar (1)een.

Ik lees dat je maandag naar de tandarts moet voor een vervolgbehandeling.
Balen!!

Bezoek verzetten?
Ik hoor het van je, succes!

Anoniem zei

Jan , wat ben je mooi met baard/snor en haar.... Heksje van de F1

Anoniem zei

Zo ken ik je helemaal niet,.... Hanneke