14 dec. 2006

Dag van de opname

Eindelijk is het dan zover. Exact om 11.00 uur meldde ik mij op de afdeling F1 van het MST. Na een hartelijk ontvangst werd ik vervolgens naar mijn kamer gebracht. In verband met een verbouwing werd het niet de kamer waarop ik had gerekend, maar een kamer in een hoek van de afdeling. In plaats van uitzicht op de binnentuin, kijk ik nu tegen een brandtrap aan. Niet echt opwindend. Misschien houden ze binnenkort nog een brandoefening. Dan zie ik tenminste nog wat. :):)

Het is meteen al een drukte van jewelste. De een na de andere witte jas komt op mijn kamer om achtereenvolgens het behandelingsprotocol uit te leggen, lichamelijk onderzoek te doen, een hartfilmpje te maken en bloed af te nemen.
Vervolgens kwam de interne transportdienst om mij naar de verkoeverafdeling te brengen voor het inbrengen van een zgn. subclavia. Dat is een katheter in de grote ader bij het sleutelbeen. Hierdoor wordt alle medicatie en transfusies toegediend.

Daarna was het wachten op de 1e complicatie. Nou, die liet niet lang op zich wachten. Na het aansluiten van de verschillende infusen, bleek een van de twee subclavialijnen alweer verstopt te zitten. Na verwoede pogingen om die lijn weer aan de praat te krijgen, bleef het potdicht zitten. Morgen maar weer afwachten wat ermee wordt gedaan.
Morgen ook de 1e dosis zware chemo. Ook spannend hoe dat zal gaan.

Vandaag ook veel geluk- en sterktewensen ontvangen via mail en postbode. Dat doet natuurlijk erg goed. !! Mijn hartelijke dank daarvoor.

Zo, nu eerst even de wedstrijd sc Heerenveen tegen Lens. Dat wordt 2-0 denk ik.
In gesprek met een (leerling)arts, die ook het lichamelijk onderzoek deed.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Jan,

Zo te zien is het eten goed in het ziekenhuis.
Is de eerste kuur gelukt?

gr

W & W

Anoniem zei

Jantje,

Zo,n brandtrap is wel makkelijk als je een avond wilt stappen.

gr

wim