3 okt 2013

Uitslag CT-scan en andere zaken

Het was vrijdag 27/9 erg druk op de weg naar Leiden en terug. We waren nog niet eerder op vrijdag met de auto naar Leiden geweest. We hadden dus geen idee of dit een normaal verkeersbeeld is op zo'n dag. Maar ondanks die drukte hoefden we niet in een file aan te sluiten en lukte het Marlies om onze auto zonder deuken en krassen 's-avonds weer bij ons huis te parkeren. De CT-scan duurde 2 minuten. De reis in totaal 5 uren :) :)

De uitslag hoorde ik dinsdag jl. Die was positief. Er waren, buiten de vermoedelijke kahlerhaard op m'n linkerrib, geen bijzonderheden te zien. Met bijzonderheden bedoel ik: geen nieuwe kahlerhaarden of iets dergelijks. Wel was te zien dat voorgaande bestralingen de heup- en bekkenomgeving hadden aangetast. Het is mogelijk dat dit mede de oorzaak is van de pijn die ik daar tijdens het lopen en bij sommige bewegingen ervaar. Een van de vervelende hindernissen die mij in mijn looppogingen behoorlijk hindert.
Maar misschien komt daar in de nabije toekomst verbetering in.
Bij Fitclinic, waar ik onder begeleiding van peut Henk al enkele weken in de weer ben, is daarin al het nodige bereikt. Maar volgende week start ik met een zes weken durende therapie bij het revalidatiecentrum Het Roessingh. Daar zal ik worden begeleid door een peut die is gespecialiseerd in dwarslaesie-patiënten met een sympathieke uitstraling. Nou, aan dat laatste voldoe ik vanzelfsprekend helemaal, dus dat belooft wat :):)
Na die zes weken wordt in samenspraak met de revalidatiearts de balans opgemaakt en bepaald of verdere revalidatie wel of niet zinvol is. Zo ja, dan wordt tevens bepaald of dat bij Het Roessingh dient te gebeuren of dat ik weer terug ga naar peut Henk bij Fitclinic.

Verder wacht ik op een oproep van de afdeling radiotherapie van het MST. Die kahlerhaard op m'n linkerrib is nog steeds niet behandeld. Eerst dient er een zgn. 'echo-geleid biopt' te worden genomen. Ik verwacht dat dit begin volgende week zal gebeuren. Vervolgens zal die kahlerhaard of wat het ook is worden bestraald. Dat wordt zo langzamerhand ook wel tijd, want dat ding begint behoorlijk op te spelen. Zonder pijnstillers is'ie behoorlijk pijnlijk en bijna onverdraaglijk!

Tja, verder heb ik geen relevant  nieuws te melden. Ja. Marlies heeft bij de Hema voor mij nieuwe onderbroeken en sokken gekocht. Maar of dit nu iets is voor m´n blog...................

3 opmerkingen:

Rob zei

Ben wel benieuwd naar die onderbroeken.......ha!

yvonne zei

haha ja hoor Jan, alles interesseert ons eigenlijk, dus kom op met een foto van die onderbroeken!
lieve groeten yvonne

Hanneke zei

fotootje van sokken zou leuk zijn ;)