28 okt. 2013

Woensdag naar huis

Eindelijk! Woensdag 30/10 ga ik naar huis. Alles wordt nu geregeld om dat mogelijk te maken. Een hoog/laag-bed, een rolstoel en nog meer hulpmiddelen worden morgen bij ons thuis afgeleverd zodat wij ons vanaf woensdag kunnen redden. Alleen douchen is dan nog niet mogelijk. Dat is niet leuk, want de dag beginnen met een verfrissende douche is wel zo prettig. Maar oké, het is in deze situatie even niet anders. Ik kan in ieder geval naar huis en daar wil ik het douchen (tijdelijk) wel voor opgeven. Gelukkig hebben wij twee sterke zoons. Misschien is het met hun hulp mogelijk om 1 of 2 keer per week onze douche op de 1e etage te bereiken.....Na woensdag zullen we zien hoe het gaat.
Vanuit deze thuissituatie gaan we bekijken welke mogelijkheden er zijn voor het plaatsen van een zorgunit. Wanneer die is geplaatst is m'n verzorging in alle opzichten gegarandeerd. Ook wanneer mijn mobiliteit nog verder afneemt, kan ik in deze unit geheel verzorgd worden. In deze unit is namelijk eenvoudig een zgn. (plafond)tillift te monteren.
Met betrekking tot mijn revalidatie zal een fysiotherapeut mij thuis waar mogelijk gaan revalideren.

Al met al gaan wij nog spannende weken/maanden tegemoet. Ten eerste is het bijzonder spannend hoe mijn ziekteverloop zich zal ontwikkelen. Spannend of wij ons vanaf woensdag thuis goed kunnen redden. En met betrekking tot de verzorgingsunit is het spannend in hoeverre het plaatsen van zo'n ding binnen redelijke termijn is te realiseren.
U leest het allemaal in mijn blog.

8 opmerkingen:

Frits&Esther. zei

oost,west,thuis best.
groet Frits.

Hanneke zei

Op naar huis!!
Moge de rest ook snel volgen, precies zoals u het in gedachten heeft en wilt!!

Rob zei

Mooi dat je weer naar huis kunt Jan.

Gonne Venhuizen zei

Fijn dat je weer naar huis mag Jan. Thuis, samen met Marlies, is toch de beste omgeving.
Groeten uit Schinnen (Gonne) en Egypte (Rob-Jan)

Gonne Venhuizen zei

Fijn dat je weer naar huis mag Jan. Thuis, samen met Marlies, is toch de beste omgeving!
Groeten uit Schinnen (Gonne) en Egypte (Rob-Jan)

yvonne zei

Ha Jan, super dat je naar huis kan, maar wat een zware tijd maken jullie door.
sterkte en liefs voor jullie allemaal van mij

Lut zei

Blij dat je thuis kan zijn Jan, hopen maar dat het goed gaat ! Daar duimen we graag voor.

Joke van Bussel zei

Hoi Jan, heel erg fijn voor jullie allemaal dat je morgen naar huis mag. Hopelijk komt het douchen ook helemaal goed. Sterkte met alles en blijf knokken!