14 okt. 2013

Spoedoperatie

Vandaag (14/10) rond 11.45 uur stroomde mijn kamer vol met witte jassen. Het waren een neurochirurg, twee neurologen, de zaalarts en nog enkele co-assistenten. Niet zomaar een gezelschap om over het weer te komen keuvelen!
U begrijpt dat het over mijn dreigende situatie ging, zoals ik dat in mijn vorige blog heb beschreven.
De situatie is ernstig en ingrijpen bij de L3-wervel is dringend noodzakelijk. De op mijn kamer aanwezige neurochirurg heeft de situatie met een collega besproken en zij zien (theoretisch) mogelijkheden om een deel van de tumor op die wervel te verwijderen. Die operatie gaat aan het einde van deze middag gebeuren.

Neurochirurg Dr. Driesse die de operatie gaat uitvoeren
Het betreft wel een riskante operatie! De kans dat ik met een dwarslaesie ontwaak of dat er door omstandigheden die tijdens de operatie blijken niets of te weinig van die tumor kan worden verwijderd, is reëel. Maar, indien er niet wordt geopereerd is de kans op een dwarslaesie bijna onvermijdelijk. Ik heb geen keus en ben daarom erg blij dat mij dit wordt aangeboden! Er wordt tenminste iets gedaan! Wel erg spannend allemaal! Maar dat is natuurlijk een open deur.

Wordt vervolgd!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Jan,
Veel sterkte en hoop dat je de operatie goed zal doorstaan.

Jaco Dubbeldam zei

Beste Jan,

Heel veel sterkte met al deze tegenvallers. Ik hoop dat de operatie zal slagen.

Groet, Jaco

yvonne zei

heel veel sterkte Jan en we duimen uiteraard voor een héél positief verloop. groetjes yvonne

Johnny en Bea zei

Hoorde dat de operatie in elk geval goed was verlopen nu duimen we met zijn allen natuurlijk dat deze ook ´t beoogde effect gaat hebben ! Liefs en sterkte xx

Anoniem zei

Ik hoorde net dat de operatie in ieder geval goed is gegaan. Nu maar duimen, hopen enz dat het maximale eruit is gehaald. Spannend is het zeker! Sterkte! Dorien

Anoniem zei

JAN,

Sterkte.
Kop op!

Hans uit Almelo

Rob zei

Heel veel sterkte en succes gewenst Jan.

Anoniem zei

Ik ga duimen!!! Succes, sterkte en zet hem op!
Carola B.