11 okt. 2010

SCT: dag 5

Vandaag was het effect van de chemo en al die andere prut goed te merken. Ik voelde mij een stuk wrakhout. Verpleegkundige Jacqueline beschreef het als volgt: "Als door een vrachtauto overreden". Nou, zo ongeveer. Maar dan zonder botbreuken!
'k Had vandaag geen energie. 'k Heb de hele dag op bed gelegen. Heerlijk dommelen en slapen. Het schijnt een normaal beeld te zijn in deze therapie. Ik kan het mij van de vorige keer niet herinneren. Toen zal ik dat ongetwijfeld ook zo hebben gehad. Zelfs het typen van deze blog valt mij zwaar, dus ik houd het kort.


De stamcellen. Drie zakjes heb ik gekregen

Vandaag was het ook de dag van de teruggave van m'n stamcellen. Een belangrijk moment, want nu moeten die stamcellen de situatie in m'n beenmerg weer herstellen. Zonder beenmerg, geen toekomst!
Maar, gelukkig verliep alles volgens planning. Ik had verwacht dat mijn behandelend arts (de Groot) deze handeling zou doen, maar die is naar een congres. Dus nam zijn collega Schaafsma deze procedure waar. Op de foto hier links houdt Schaafsma het laatste zakje met stamcellen vast.
Verder is op de foto een aankomend longarts te zien. Zij loopt stage op de afdeling hematologie.

M'n belangrijkste bloedwaarden zijn nu als volgt:
HB- gehalte (rode bloedlichaampjes) 7,8  , moet boven de 8 zijn. De leucocyten (witte bloedlichaampjes) 3,1, moet boven de 4 zijn. En de trombocyten (bloedplaatjes) zijn 129. Dat moet boven de 200 zijn. Deze waarden zullen nog verder dalen, waardoor ik kwetsbaar wordt voor infecties e.d. Dan mag ik m'n kamer niet meer af. Dat punt wordt einde deze week bereikt. Daarna zullen de waarden naar verwachting weer toenenem. Dit wordt dan gedaan door het herstelde beenmerg. Wanneer de waarden weer in de buurt komen van de hierboven genoemde getallen, zit de therapie erop en mag ik naar huis. Hopelijk is dat eind volgende week.

Verder bedank ik iedereen die met mij meeleeft en dat o.a. laat blijken met mailtjes en reacties op m'n blog. Dat doet erg goed! :)

Tot morgen !

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel heel veel sterkte Jan deze dagen ik leef met je mee
Gr George(van ine)

Jacomijn's Blog zei

Heel veel succes verder en goed uitrusten!! Schijnt ook een hele goede manier van beter worden te zijn he?

Greetz!!

Johnny en Bea zei

Tja al die chemische goedjes zullen nu je lichaam wel ff een halt toe roepen ....het zal ook wel een zwaar gevecht zijn denk ik tussen ..MR.Kahler en al die anderen die hem de deur uit proberen te werken...dan maar ff gestrekt als dat er voor nodig is he;)
Positief blijven maar en we duimen met je mee dat je eind volgende week weer zo opgeknapt zult zijn dat je weer heerlijk naar huis mag...

SandersBlog zei

Ha die Jan!
Dat klinkt beroerd, een vrachtwagen. Maar ik kan me het gevoel nog wel herinneren.
Ik merk zelfs dat je de tel bent kwijtgeraakt. Ik dacht namelijk dat dit toch echt al dag 5 was van je SCT. Sterkte man!

Groetjes Sander

Anoniem zei

sterkte met alles. We denken aan je!

Liefs Edwin en Els

marianne Gravesteijn zei

Beste Jan,

Veel sterkte en hou je taai. Lees met veel belangstelling je blog, mijn man Peter heeft in februari een STC gehad, het is allemaal erg herkenbaar.

Knap dat je zo positief bent en met humor je blog schrijft.

Groetjes, Marianne Gravesteijn Rotterdam