26 sep 2012

Vakantieblogjes (slot)

     
Maandag, (24/9) zijn we te 09.00 uur uit Santenay vertrokken. Volgens de ANWB-routeplanner lag ons woonhuis 761 km noordwaarts, maar de wegwijsmiep van onze auto (Blaupunkt) rekende 835 km uit. 74 km verschil! En beide systemen hadden dezelfde route berekend die langs dezelfde steden ging. Ik vermoed dat de ANWBcomputer de route via de binnenbocht en vluchtstrook heeft berekend. Dat scheelt kennelijk :)
Ik denk dat die Blaupunkt (Duits fabrikaat!) het bij het juiste eind had, want onderweg zagen we de electronische wegenkaart aftellen tot 0 en toen stonden we bij ons huis. Bijna klokslag 21.00 uur staken we de sleutel in het slot. Inderdaad een behoorlijk rit, maar we hebben verschillende keren gepauzeerd en dan is het goed te doen. Daarbij kun je de hele reis zitten. Dat scheelt ook! Stel je voor zeg :) :)

Ach, waarom vertel ik dit eigenlijk? Ik denk dat u dit helemaal niet wilt weten. We zijn weer veilig en zonder pech thuisgekomen. Daar gaat het uiteindelijk om. Zelfs onze auto heeft het volgehouden. Gezien de autopech tijdens ons eerste Frankrijkavontuur én het behoorlijk ruige weer toch een prestatie van formaat.

Tjonge, wat een regen en wind tijdens onze terugreis. U hebt het ongetwijfeld op het nieuws gehoord en gezien. Of ervaren toen u buiten was.
Maar ons Fordje trok zich er niets van aan en reed de Ten Voordetjes én de caravan zonder problemen terug naar Twente.

Tja, dan zit de vakantie er wat betreft het kamperen weer op. Maar indien onze situatie het toelaat, pakken we in het voorjaar de draad weer op en zal er zeker een bestemming in Frankrijk bijzitten. Hoewel.........over Italie horen wij ook positieve geluiden. Of Portugal.......

U leest het vanzelf :):)
 
Beetje nat en veel wind onderweg! Onze caravan reed soms op slechts één(1) wiel. Zoveel wind!

      

Geen opmerkingen: