19 sep 2012

Vakantieblogjes 8


Vandaag hadden we Beaune op het programma staan. Dat is deels gelukt. Na een uitgebreide aanloop van goed wakker worden, koffie, douchen, ontbijten en afwassen, zaten we na gedane arbeid nog even heerlijk in de zon te lezen.
"Moeten we nu niet gaan?", vroeg ik rond 13.00 uur aan Marlies.
" Nog even dit hoofdstuk uitlezen en dan gaan we", was haar antwoord.
Dat werden dus een paar hoofdstukken want haast en opjagen is ten strengste verboden en werkt bij Marlies alleen maar averechts. De kans dat we dan helemaal niet in Beaune komen is dan erg groot :):)

Uiteindelijk togen we toch naar Beaune. Onze doelstelling om Beaune te bezoeken hadden we echter bijgesteld. We gingen er niet naartoe om de plaats te bekijken e.d., maar om te onderzoeken of het mogelijk is om eenvoudig met het openbaar vervoer van Beaune naar onze camping terug te reizen.
We willen graag naar Beaune fietsen. Dat is een afstand van ruim 20 km. Naar Beaune houdt de bibs van Marlies het nog wel vol. Maar voor meer dan 20 à 25 km komt de anatomie van het zitvlak van Marlies toch duidelijk iets te kort. Dat is toch wat lastig als je nog 10 à 15 km voor de boeg hebt.
Maar het probleem kunnen we eenvoudig ondervangen door met het openbaar vervoer terug te reizen. En de vvv-meneer in Beaune vertelde ons dat dit eenvoudig met de trein kan :):)
Daarbij kunnen onze fietsen ook nog gratuit mee.

Dus, als er morgen niets tussen komt en Marlies haar hoofdstukken op tijd uit heeft, gaan wij met de velo naar Beaune.
Nu wel om het mooie Centre Ville te bekijken. Glaasje jus d' orange d'r bie. Helemaal top :):)

Geen opmerkingen: