20 sep 2012

Vakantieblogjes 9


"En??. Hoe was het in Beaune??"
"Geen idee! We zijn er niet geweest. We waren er wel onderweg naartoe, maar we hebben het niet gehaald!!!"

We hebben wel een prestatie van formaat geleverd. Met name Marlies. In totaal hebben we 35,5 km gefietst. Dus ruim over de kritische afstandsgrens van Marlies.
" Maar, Beaune was toch ongeveer 20 km??".
Eeh ja, maar dan moet je wel de bordjes volgen. En dat deden de Ten Voordetjes natuurlijk weer niet. Die moesten zonodig weer een bordje missen waardoor ze helemaal verkeerd reden. En niet zomaar verkeerd. HEEL ERG verkeerd. We reden zonder het te weten een omweg die pal over het hoogste punt van die streek leidde. Hebben wij weer. Tjonge zeg! Het bleek een colletje van de 1e categorie.
"Maar dan heb je toch redelijk snel in de gaten dat dit de route niet kan zijn?? Dan ga je toch terug??"

Ja, normale mensen wel. Maar kennelijk zijn wij hierin niet normaal. Wij willen graag in alles verder. Wij houden niet van teruggaan. Doorfietsen dus, tot we erbij neervallen. Nou, daar mankeerde maar weinig aan. Marlies had het zichtbaar zwaar en had dat punt bijna bereikt. Ik natuurlijk ook, maar dat staat lekker niet op de foto :):)

Uiteindelijk lukte het ons om de route weer op te pakken, maar toen hadden we wel 7 km omgereden. Om dan ook nog helemaal naar Beaune te rijden vonden we teveel van het goede. Daarbij waren we behoorlijk kapot van die bergetappe.

We zijn tot Mersault gekomen. Daar hebben we wat gedronken en de route terug gereden. Nu met extra aandacht voor de bordjes!!

Maar de route was prachtig. We reden tussen de wijngaarden waar de wijnboeren druk bezig zijn om de druivenoogst binnen te halen. Ze hebben haast, want volgende week wordt regen verwacht. Dat schijnt voor oogstrijpe druifjes niet goed te zijn.

't Was een leuke dag, maar vanavond gaan de Ten Voordetjes waarschijnlijk vroeg te bed :):)

Foto: Marlies heeft dat hele stuk gelopen. He-le-maal kapot was ze. Petje af voor Marlies!!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed gedaan Marlies!!!
Ik geniet 's morgens tijdens het ontbijt weer van je vermakelijke blogjes. Gr. Jenny.

Y vonne Zwart zei

Ach die Marlies, toch maar een elektrische fiets dan? Enuh neem Jan ook eens in zo'n toestand op de foto . . .
groetjes van mij en nog fijne dagen verder!