22 sep. 2012

Vakantieblogjes 11


Gisteren in het begin van de avond begon het al te regenen en dat duurde tot halverwege vanmiddag:(
Gisteren en afgelopen nacht was het plenzen geblazen en vanmorgen ging dat over in miezerige mistregen. Het lijkt alsof het droog is, maar ga je wandelen of fietsen dan ben je binnen een uur doorweekt!
Toen wij vanmorgen de caravandeur open deden zagen we het meteen. We keken tegen een muur van mist. Geen wijnvelden meer te zien.
We wilden naar het 9 km verderop gelegen plaatsje Nolay fietsen, maar dat hebben we daarom nog maar even uitgesteld.
Maar lekker lezen in de caravan was een goed alternatief.
En toen sms'te m'n broer Wim. Of we samen met hem en z'n vrouw Wilma meegingen naar Beaune!

Daarover had ik u in m'n vakantieblogjes nog niets verteld. M'n broer en schoonzus zijn namelijk ook in Bourgogne. Dat wisten we natuurlijk van elkaar. Vandaar ook de keuze voor deze streek en camping. Kunnen we o.a. gezellig samen naar Beaune gaan :):)

Juist op het moment dat wij in Beaune uit de auto stapten was het droog.
Leuk plaatsje Beaune. Een authentiek Frans stadje waar het onmiskenbaar draait om de Bourgogne wijnen. In elke winkelstraat zijn meerdere winkeltjes waar dit druivensap te koop is. En dan denk je " Ach, zo'n wijntje zal in de streek waar het gemaakt wordt niet zoveel kosten".......Onder de €7,- is er geen fles te koop. En dan heb je nog geen echte Bourgogne!! Daarvoor moet je dieper in de buidel tasten. Ik zag er verschillende flessen à €19,95 of meer liggen.
Nou, Proost!! Wij lusten graag een glas wijn, maar voor €19,95 of meer per fles komen wij net iets teveel smaakpapillen te kort.
In de Franse super hebben ze (ook) heerlijke rode en witte, hebben wij ontdekt. Het gaat tenslotte om de smaak en niet om de prijs!

En dan loop je met elkaar een beetje door Beaune. Je slentert gemoedelijk door de leuke kleine winkelstraatjes en dan zie je opeens een leuk plekje voor een foto.
Dus ik vraag aan m'n broer Wim of hij een foto van ons wil maken. Het is m'n broer, dus doet hij dat graag. "Gaan jullie maar staan", zegt'ie.
En dan maakt'ie onderstaande foto......... Dat kan die broer van mij echt goed. Foto's maken! Echt top! Bedankt Wimpie!
Toen ik het resultaat ontdekte heb ik van hen en hun hond ook een foto gemaakt. Om hen even aan u voor te stellen :):)


1 opmerking:

Y vonne Zwart zei

haha dit is echt humor en dat kan ik goed gebruiken momenteel, dank je wel!
groetjes yvonne