18 sep. 2012

Vakantieblogjes 7


Vandaag was het een bewolkte dag. De temperatuur was goed. Rond de 22 graden en weinig wind. Een uitstekende dag voor......(u voelt'em al aankomen) een fietstocht!
Dichtbij onze camping loopt het kanaal ' Canal du Centre' . Een 112 km lang kanaal dat begint bij Digoin en eindigt bij Chalon-sur-Saône. Langs de oever van dit kanaal is een fietspad aangelegd. Het ministukje dat wij hebben gefietst, van Santenay naar iets verder dan Chagny (10km) was vlak en zeer goed berijdbaar!
Na een glaasje jus d'orange te hebben gedronken bij een uitbater in Chagny, hebben we dezelfde route weer terug gefietst. Spanneeend!
We hebben bewust geen koffie of cappuccino op het terrasje bij dat café gedronken, want de meeste koffie die in Frankrijk wordt geserveerd is voor AH-Perla-milddrinkers zoals wij niet te zuipen. Foute koffiebonen en vaak te sterk. Bah!!

En natuurlijk, kort nadat wij weer bij onze caravan waren gearriveerd....... begon het licht te regenen. Morgen en donderdag wordt het ook iets minder, maar daarna gelukkig weer zoals het bij aankomst was: zonnig met een bijzonder aangename temperatuur!
1 opmerking:

Rona zei

Hebben jullie de zon nu nog niet vastgebonden aan de dissel. Dit doen wij altijd. Is een goede tip hoor.
Lekker gefietst dus, bij elkaar toch 20 km, lekker.