1 mrt. 2009

Tweemaal behoorlijk krak

Eens even kijken, wat hebben wij bij de ten Voordetjes op medisch gebied nog niet gehad.
Jasper heeft onlangs tijdens een voetbalwedstrijd nog een vervelende enkelblessure opgelopen. Daarvoor moest hij enkele weken worden behandeld door een fysiotherapeut. Gelukkig is hij goed hersteld en was hij kort voor z'n wintersport voldoende hersteld.
Wat wij, Marlies en ikke, de afgelopen tijd hebben en nog moeten ondergaan is uitgebreid op deze weblog beschreven. Dat is dus bekend.
Alleen Mark mankeerde nog niets en dat wilden wij vanzelfsprekend graag zo houden!
Maar helaas. Daar kwam vandaag op brute wijze een einde aan!

Ik heb al eerder verteld dat Mark een fervent voetballer is. Daarnaast is'ie ook nog supersnel. Een haas zou er een minderwaardigheidscomplex van krijgen, zo snel is'ie. Op afstand de snelste van de club.
Dat demonstreerde hij vandaag, tijdens een uitwedstrijd in Hengelo(O), weer een keer. Hij kreeg een mooie voorzet en zag dankzij zijn snelheid kans om de bal in het doel te tikken. Maar ondanks dit doelpunt ging het behoorlijk mis!
Een verdediger probeerde met een zgn. sliding de bal voor z'n voeten weg te schoppen, maar raakte daarbij niet de bal, maar het onderbeen van Mark. resultaat: zowel het scheen- als kuitbeen van z'n rechterbeen gebroken. En niet zo'n 'mooie' breuk die na spalken en gipsen binnen redelijke tijd weer prima aan elkaar groeit....nee, op beide plekken van die vervelende splinterbreuken.
Op het moment dat ik deze blog schrijf wordt Mark geopereerd en wachten wij met spanning op een telefoontje van het ziekenhuis. Het blijft natuurlijk een operatie waarbij Mark onder volledige narcose moet. We zijn pas gerust als alles succesvol is verlopen en er duidelijk zicht is op volledig herstel. De termijn daarvoor is bijzaak!
Indien alles naar wens verloopt, komt Mark in de loop van dinsdag a.s, weer thuis.
Het team van Mark heeft dankzij zijn doelpunt wel gewonnen.

De verdikking op het onderbeen belooft niet veel goeds

En ja hoor! De röntgenfoto's laten twee vervelende breuken zien

Update 20.45 uur:
Mark belde zelf om te vertellen dat'ie weer was teruggekeerd op de verpleegafdeling. De operatie was succesvol verlopen. We weten inmiddels ook dat het een zgn. crurisfractuur betreft.
Via de hyperlink kunt u zien hoe zo'n fractuur eruit ziet en hoe die wordt behandeld. Met hamers en beitels zo te zien.
Maar, zoals ik al vertelde is de operatie succesvol en volgens schema verlopen. Morgen komt de behandelend arts bij hem langs en hoort'ie nader.
Hebt u dit weekeinde nog iets bijzonders gedaan ?!.....Wij hebben ons in ieder geval geen moment verveeld!
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: