24 aug. 2013

Weer een stapje verder

Ja, het gaat stapje voor stapje de goede kant op. Letterlijk zelfs, want wij hebben vandaag (24/8) een tuincentrum bezocht en hebben heerlijk geluncht bij een wegrestaurant. We zijn er na weken binnen zitten even uit geweest. Daar waren we echt aan toe! Een heerlijke ervaring was dat. De 'gewone kleren en schoenen' weer aan en naar buiten. Andere dingen doen. Op de terugweg van dat tuincentrum, besloten we om bij het chauffeurscafé 'Frans op den Bult', iets te gaan eten. Dit chauffeurscafé is wel iets bijzonders. Het is één van de bekendste en grootste chauffeurscafés van Europa en de prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend. Een echte aanrader voor een lunch of diner. Nee, voor een romantisch avondje uit eten moet je hier niet zijn. 't Blijft natuurlijk wel een chauffeurscafé. Prima hoor zo'n café,  maar daar eet je niet in een intieme sfeer bij kaarslicht!

Maar dit even terzijde.
Wij hebben daar vandaag dus even op het terras gezeten om er gewoon iets te eten. Ik had voldoende vertrouwen in de beheersing van m'n stoelgang. Daarnaast had ik thuis geoefend alsof ik op een 'vreemd toilet' moest plassen. Dus zonder de hulpmiddelen die ik daarvoor thuis allemaal heb klaarstaan en gebruik. Ik heb geoefend vanuit een tas waarin ik de voor het plassen noodzakelijke attributen meeneem. En dat ging goed. Kortom: Ten Voorde kan d'r weer op uut :)

En wat het 'lopen' betreft gaat het ook alweer ietsje beter. Vooral m'n conditie is, sinds ik thuis ben, behoorlijk toegenomen. Althans.........dat lijkt zo! Want in dit geval word ik enigszins gefopt door het medicijn prednisolon! Ik gebruik er 90 mgr. van. Dat is behoorlijk veel en het is u waarschijnlijk wel bekend dat prednisolon (prednison), naast allerlei positieve effecten ook een enorm pepmiddel is. Je wordt er hyper van, het neemt alle pijntjes weg en het geeft je veel energie. Daar kan Red Bul echt niet tegen op. Dan is Red Bull slappe thee met lamme vleugels!
Dus dat verklaart enigszins dat meneer Ten Voorde met z'n rollator energie genoeg had om zowel door dat tuincentrum te strompelen en dat terras bij Fransje te bereiken. Lang leve de prednison :)

En na deze positieve ervaringen ga ik maandag a.s (26/8) al aan de slag bij het fysiocentrum fitclinic. Daar was op korte termijn nog ruimte voor m'n therapie. Ik ben hartstikke gemotiveerd en heb er zin in! Samen met therapeut Henk ga ik mij concentreren op het zonder hulpmiddelen weer kunnen lopen. En dat gaat zeker lukken!!

7 opmerkingen:

Rob zei

Mooi dat het weer iets beter gaat Jan.

yvonne zei

Heerlijk Jan, om je zo weer te horen!
groetjes yvonne

Frits&Esther. zei

Klasse Jan, groet Frits.

hanneke zei

Klinkt al met al positief!
Veel succes met de revalidatie en geniet van dingen die langzaam aan weer kunnen!

Joke van Bussel zei

Wat fijn dat jullie er even samen op uit konden. Heel veel succes morgen, zet hem op. Groeten Jo en Jo

Johnny en Bea zei

Toppie en veel succes vandaag bij Henk :)

SandersBlog zei

Way to go! Je bent een topper, Jan!