4 aug. 2013

M'n verblijf

Door zoveel mogelijk over de gang te sjokken probeer ik m'n
beenspieren te trainen
Vandaag lig ik precies 14 dagen in het MST in Enschede. En voor zover ik inschat, komt daar nog wel een kleine week bij. Maandag en dinsdag dien ik nog radiotherapie te ondergaan. Dan ben in totaal 8 keer bestraald en dan zit dat erop. Vervolgens is het afwachten wat het effect daarvan uiteindelijk zal worden.
Woensdag komen de witte jassen weer langs en dan verwacht ik dat mijn terugkeer naar huis besproken zal worden. Ik verwacht dat zij zullen vertellen dat ik daarvoor moet worden getraind. Ik moet leren omgaan met o.a. m'n huidige incontinentie. Zo is mij verteld dat er een systeem is van wegwerpkatheters. Die kun je een paar keer per dag zelf inbrengen, waardoor je niet de hele dag met zo'n (permanente) katheter hoeft rond te lopen. Het lijkt misschien eng om een paar keer per dag een slangetje via de plasbuis naar je blaas te schuiven, maar dat schijnt erg mee te vallen. En wat de stoelgang betreft. Dat kan thuis op dezelfde wijze zoals hier. Ook dat zal dan geen reden meer zijn om mij in het ziekenhuis te houden. Rest nog m'n beperkte loopfunctie. Ik 'loop' in ieder geval nog en daarmee verwacht ik mij thuis redelijk te kunnen redden. Traplopen zal moeilijk gaan, maar met een beetje creativiteit en geduld los ik dat samen met Marlies wel op. Wat maakt het ook uit wanneer ik 15 of 30 minuten bezig ben om de trap op of af te komen. Tiet zat!
Mijn plan voor m'n terugkeer heb ik al behoorlijk rond. Nu die witte jassen er woensdag nog even van overtuigen!

3 opmerkingen:

Rob zei

Wat een ellende allemaal Jan. Ik hoop dat je snel weer naar huis mag.

Frits&Esther. zei

Poeh Jan, je hebt nogal een weg te gaan. Maar gelukkig heb je je naasten en de witte jassen die je daarbij gaan helpen. Hoop voor jullie dat je gauw weer thuis bent. groet Frits.

Johnny en Bea zei

Helemaal bij gelezen weer en Mark ook nog gesproken ...goed nieuws(lekker naar huus :) ) blij voor jullie en hopelijk volgt er vanaf nu na al deze ellende ,alleen nog maar veel en steeds meer verbetering sterkte en liefs xx