7 aug. 2013

Cauda Equina Syndroom

Het cauda equina syndroom?? Ja, dat is de aandoening die ik heb. Er zit nu een naamsticker op. Ik hoorde het vandaag van m'n behandelende witte jas. Tja, een vervelende complicatie met een nog onzekere afloop. U hebt het in m'n blog gelezen.

In verband hiermee was vandaag een consult gepland bij de afdeling urologie. De verwachting was dat ik daar getraind zou worden om, zonder gebonden te zijn aan m'n huidige permanente katheter, zelf m'n blaas te legen. Want om nu de hele dag met zo'n zak urine te lopen sjouwen is natuurlijk geen prettige vrijetijdbesteding.
De urinezuster had alle begrip, maar gaf aan dat zo'n training niet zomaar even tijdens een consultje is gepiept. "Daar willen wij samen met de betreffende patiënt alle aandacht besteden, zodat deze, indien nodig, rustig de gelegenheid krijgt om met die methode om te gaan. Daar trekken wij een dag voor uit en dan wordt u dus voor een dag bij ons op de afdeling opgenomen".
Die urologieverpleegkundige heeft natuurlijk helemaal gelijk. En zo gaat het nu dus ook gebeuren. En ook nog op zeer korte termijn. Namelijk overmorgen, vrijdag 9/8 aanstaande!

Maar, de afdeling waar ik nu word verpleegd had in haar (en mijn) euforie over mijn zelfstandige plassen al geregeld dat ik morgen naar huis zou gaan. Dat gaat nu dus niet door. Ik blijf nog even.
Ik wil graag naar huis, maar om nu voor één dag naar huis te gaan en de volgende morgen alweer vroeg (09.00 uur) naar het ziekenhuis te moeten is in mijn situatie een gedoe van jewelste. Dan is het handiger om hier tot en met vrijdag te blijven en na de training zelfs nóg een nachtje erbij aan te plakken om er zeker van te zijn dat het allemaal goed 'loopt'. Dan ga ik dus zaterdagmorgen naar huis. Ik weet dan zeker dat ik mij met die plasfunctie goed kan redden.

2 opmerkingen:

Johnny en Bea zei

zeker een nare en vervelende complicatie een lastige ook ,hopelijk is ´t allemaal van voorbijgaande aard en is er vooruitgang mogelijk we duimen natuurlijk voor de vorm met de meest gunstige vooruitzichten ..sterkte en succes vrijdag alvast in elk geval xx

Anoniem zei

ohh Jan, blijft niets je dan bespaard? Ja, ik kan mij zo goed voorstellen, thuis is toch altijd maar de beste plek om te zijn!
Eerst nog even op cursus en dan is het zo ver . . .
lieve groet van mij
groetjes yvonne