26 aug. 2013

Eindelijk Fysio

Stapje naar voren en weer een stapje terug
Vandaag (26/8) was het dan zover. Eindelijk revaliderende actie onder deskundige begeleiding! Tijdens een oefening die m'n fysiotherapeut Henk met "we gaan lekker dansen" aanduidde, moest ik op een bepaalde manier stapjes naar voren en weer naar achteren doen. Het leek inderdaad op dansen. Daarbij moest ik Henk goed vasthouden waardoor hij mij in balans kon houden. Henk zag tijdens deze oefening al snel dat mijn loopprobleem enerzijds beperkt wordt door m'n angst om te vallen en anderzijds door mijn verminderde kracht in m'n beenspieren. Daar gaan we de komende dagen aan werken. En dat doe ik vanzelfsprekend niet alleen tijdens die therapie. Henk gaf mij enkele tips waarmee ik thuis eenvoudig en op de juiste wijze ook aan het werk kan.
Morgen weer!

En dan zul je zien dat zaken soms toch anders gaan dan je had voorzien. Kort voor aanvang van deze therapie dacht ik dat ik m'n toiletgang 'op orde' had......Niet dus!
Marlies: "Moet je nog naar het toilet? "
Ik: "Nee, dat hoeft niet. Ik ben ongeveer een uurtje geleden nog geweest en heb nu geen aandrang. De therapie duurt niet zo lang. Dat gaat wel goed".
Maar toen ik bij Fitclinic arriveerde en uit de auto stapte voelde ik het meteen. "Potverdorie, ik moet plassen! "
Vanzelfsprekend had ik alle attributen die ik hiervoor nodig heb in een schoudertas bij me. Dat was het 'probleem' dus niet. Nee, dit zou de eerste keer worden dat ik daadwerkelijk op een vreemd toilet met een plaskatheter in de weer moest. En zou dat, zoals ik dat thuis gewend ben, wel schoon en hygiënisch kunnen? En?? (ook niet onbelangrijk)..........kan ik met m'n rug tegen een wand of iets dergelijk staan, want anders komt er van dat gezeik niets terecht!!
Gelukkig was er een ruim invalidentoilet waar ik goed m'n gang kon gaan. M'n externe plasdebuut was geslaagd :)

1 opmerking:

Johnny en Bea zei

Mooi dat het allemaal goed is gegaan ..je ´dans ´ en ´plas´ debuut daar bij Fitclinic ...goed voor je zelfvertrouwen ,ook niet onbelangrijk om d´r weer op uut te gaan he .Ook vandaag weer succes gewenst :)