27 jul 2010

Strand en vinden

Terwijl het in Twente/Enschede behoorlijk regende, brak in Zeeland kort na de middag de zon door. We zijn hier nu anderhalve week en hadden nog geen strand en zee gezien. Dat kan natuurlijk niet. Als je op vakantie naar Zeeland gaat, moet je toch minimaal een keer met je voeten in het zeewater hebben gestaan.
Dat hebben wij gecombineerd met een bijzonder aangenaam verblijf bij een strandtent.......hik :)

En ja hoor. Speurneus Marlies weer.Verlaten we voldaan en wat euries lichter die strandtent en lopen vervolgens het strand op.  Honderden strandgangers zijn hier al gepasseerd, maar niemand viel iets op. Toen kwam Marlies en die zag het € 0,50 muntstuk meteen in het zand liggen.
Op zich niet zo bijzonder. Maar, ingeval van Marlies weer wel, want die vindt namelijk ALTIJD geld op straat of welke plek dan ook.Waar iets van waarde ligt, vindt Marlies het geheit!  Ze is een wandelende metaaldetector.

Jaren geleden liepen we over de Dune du Pilat in Frankrijk. Dit is de grootste duin van Europa. Het is één grote zandbak. En wie vindt er tussen het zand een Fr.10,- muntstuk.......Juist! Marlies :)

1 opmerking:

Johnny en Bea zei

Ja das wel echt 'ernstig' ...naar zee op vakantie en dan geen zee of strand(tent) gezien hebben ...en dat met zo'n wandelende 'metaaldetector' bij de hand... ik zou het strand toch maar eens wat vaker bezoeken;)
Inderdaad regende het hier gisteren zo'n beetje de hele dag,zelfs een behoorlijke stortbui tussendoor die een dakplaat van de AH in winkelcentrum Deppenbroek deed instorten !!
John ,altijd op zoek naar lekkernijen ,wilde er naar binnen ..ik niet en achteraf was dat dus maar goed ook,want rond die tijd storte daar dus een complete dakplaat naar beneden!
Nou tot de volgende blog maar weer...we zijn ondertussen zo 'verslingerd' aan je blog dat we al elke dag checken of er nog nieuws is ,
Groetjes voor jullie allemaal van iedereen hier