28 jul 2010

Paard & Eend

Paard:
Vandaag hadden Mark&Naomi, Naomi, Jasper& Mirthe en een bevriend stel gepland om te gaan paardrijden. Paardrijden...... Mirthe is de enige met enige ervaring. Maar Mark, Jasper en Naomi hebben uitsluitend paardenervaring in de vorm van 'Amerigo' het paard van Sinterklaas en rookvlees. Alle overige kennis en ervaring met paarden is hen vreemd. Jullie begrijpen dat wij ons enorm verheugden op de nadere kennismaking met die edele dieren.
v.l.n.r: Mark, Jasper en Naomi

Om 13.30 uur werden wij bij de Stoeterij te Renesse verwacht. Ik ging ervan uit dat als je verwacht wordt,  de Stoeterijmensen de nodige voorbereidingen hadden getroffen. Misschien was het slim om bijvoorbeeld de 7 gereserveerde paarden alvast klaar te zetten en te zadelen. 't Is maar een idee wat mij als paardenleek zo te binnen schiet. 7 paarden zadelen is toch gauw een klusje van 30 á 45 minuten. Maar nee hoor. Deze Stoeterijorganisatie niet. Die ging dat pas doen nadat het gezelschap was gearriveerd. Na 45 minuten toekijken en een onafgebroken geneuzel door de 'zadelaar van dienst' over de Stoeterijenconcurrentie en andere prijsdrukkende zaken, werd de eerste knol uit zijn stal gehaald en naar 'de bak' geleid. Ruiter nr. 1 kon in het zadel. Slechts 1 uur en 15 minuten verder zat iedereen op zijn/haar 'Amerigo' en kon de dressuur beginnen.

Marlies verbood mij om het stiekem meegenomen vuurwerk af te steken, dus het programma verliep helaas volgens schema..... Ik had nog gehoopt op een leuk filmpje voor youtube.......
Na een stroef begin nam de paardenfluisteraar vervolgens alle tijd en hebben ze een mooie route gereden door de bossen. Het bleek een leuke en vermakelijke (rij)ervaring.

Jasper vond het erg leuk en is blij met deze ervaring, maar geeft toch de voorkeur aan het rookvlees :)

Eend:
Die eenden weten ons inmiddels te vinden.
Enkele blogs geleden schreef ik nog over twee campingeenden. Inmiddels hebben ze kennelijk hun hele familie van zowel de warme als koude kant gemobiliseerd en komen er 10!! Dat moet niet gekker worden. Dat kost ons bijna een half brood per dag!
Eind deze week moeten we hen helaas teleurstellen, want dan zit onze vakantie erop!

We zullen nog even overleggen met onze nieuwe buren, want die blijven nog twee weken :):) 


Vandaag waren Mark en Jasper aan de beurt om te voeren :)

1 opmerking:

Johnny en Bea zei

Wat een heerlijk vermakelijk verhaal weer...hahaha...paard van de sint en rookvlees ....als er echte paardenliefhebbers bij zijn moet je daar ontzettend mee oppassen ...alleen het woord rookvlees al, daar gruwelen ze van !!
We hadden al van Naomi gehoord dat ze gingen paardrijden en Johnny(,altijd toch weer enigzins bezorgd,) had haar al voorzien van enige ws. nodeloze, instructies...een goede vriendin van ons is ooit van een paard gevallen tijdens ook zo'n 'plezierritje'en heel wat metertjes meegesleurd over een grintpad ,omdat haar voet bleef steken in de stijgbeugel,waarna haar hoofd dus met recht vergeleken kon worden met een grinttegel!
Tja en dan zo'n stoeterij he ,denk je meteen in het zadel te kunnen springen ...nee nee ...eerst gewoon ook nog de boel op moeten zadelen....je waant je dan toch echt in het buitenland he...ik weet nog van vroeger dat we in Joegoslavie soms wel drie uur in de rij stonden voor een versgebakken brood en dat het dan soms zelfs zo was ,dat wanneer je dan eindelijk aan de beurt was ,ze doodleuk verkondigden dat al het brood uitverkocht was en dit tafereel was daar gewoon dagelijkse routine...


En ja ..over brood gesproken..als je eenden gaat voederen dan wordt dat nieuws al snel 'rondgekwaakt' ..hahaha...waarna dan zo'n beetje de hele meute gezellig kwakend de weg naar jullie 'sleurhut'prima weet te vinden,maar ach nog maar een paar daagjes en dan zijn de volgende bewoners aan de beurt ;)