17 aug. 2009

Nog één dag te gaan, Dierentuin en huidige situatie

Nog één dag te gaan en dan zit het vakantieverlof erop. Het waren heerlijke weken. We waren tengevolge van onze voorgaande regenvakanties bijna vergeten dat het juist tijdens die periode de bedoeling is dat de zon schijnt. Ik denk dat het alweer enkele jaren geleden is dat wij tijdens onze vakantie zo'n aaneengesloten periode mooi zomerweer hebben gehad. Heerlijk!
Maar, het is ook wel lekker om weer met het normale werk- en leefritme te starten.
Dat betekent echter niet dat onze caravan voor dit jaar al in de winterstalling wordt geparkeerd. De meeste campings zijn tot 1 oktober geopend. Dus, als we nog een paar dagen gelegenheid hebben, gaan we er zeker nog even met de sleurhut vandoor :)

Dierentuin:
Gisteren hebben we met ons allen een dagje Burgers Zoo in Arnhem gedaan. Daar is sinds m'n laatste bezoek, ongeveer 30 jaren geleden, een hoop veranderd. Dus, alleen daarom al de moeite waard om dat eens te bekijken.
Kort na het passeren van de entree zag ik het al. De nijlpaarden en walrussen lopen daar nu gewoon tussen het publiek en zitten zelfs met een bak patat of dikke sorbet in het restaurant.
Ik ben zeker niet slank, maar wat daar die dag liep zeg! Tjonge, hoe kan het toch allemaal groeien zonder wortel....

Wat in het park verder opviel was vooral Burgers Ocean. Een gigantisch aquarium ( 8 miljoen liter zeewater!) dat door rotspartijen in verschillende compartimenten was opgedeeld. In de compartimenten waren verschillende situaties voor verschillende soorten vissen nagebootst. Voor liefhebbers zeker de moeite waard om te bekijken.

Huidige situatie:
En hoe is het verder met de ten Voordetjes.
Nou, gelukkig in hoofdzaak onveranderd goed. In één van de vorige blogs vertelde ik al dat m'n M-proteïne-gehalte iets is gestegen. Van 2 naar 3. Eigenlijk nog niets aan de hand.
8 september a.s. wordt m'n bloed weer onderzocht en zal duidelijk worden of het slechts een eenmalige of een doorgaande stijging betreft. Spannend dus.
De situatie van Marlies is gelukkig ongewijzigd goed. Het lijkt erop dat haar situatie nu stabiel is. Ze is niet helemaal pijnvrij, maar er valt volgens haar goed mee te leven.

Oh ja. Ze heeft een nieuwe strijkplank!.......Óók belangrijk :)

Geen opmerkingen: