2 aug. 2009

Vakantieblog: dag 9

Vandaag begon met lichte regen, maar dat veranderde in tegenstelling tot de rest van het land snel. De zon brak langzaam door en die is de rest van de dag niet meer weggeweest. Gisteren hadden we een vermoeiende dag gehad (strandwandelingetje gemaakt), dus vandaag besloten we een rustdag te houden. Tenslotte was het zondag, dus dat kwam mooi uit.

Omstreeks 12.30 uur genoten we samen van een brunch onder de luifel en deed Jasper vervolgens de afwas. Dat kwam hem alweer slecht uit . Tja, dat kan gebeuren als je er zelf voor kiest om elke dag de ontbijt-/brunchafwas te doen. Mark en z'n vriendin doen elke dag de avondafwas. En wie doen de overige klussen?!...........Juuuuuist!

Als u kinderen in deze leeftijd hebt of heeft gehad weet u hoe het veelal werkt. Na het ontbijt zijn the kids goed wakker. Het buikje is vol en dan willen ze meteen actie. Nee, geen actie in de vorm van klusjes, maar met vrienden chillen of iets anders leuks. Nee, zeker geen afwassen.
"Oh, gatsie. De afwas moet ook nog". Horen we Jasper dan zuchten.
We hebben Jasper al een paar keer een ontwijkpoging horen roepen: "Mam? Kun jij voor één..".
"NEE!. Ik doe de afwas niet", interrumpeert Marlies voordat hij zijn zin kan afmaken.
Want Marlies weet al precies wat hij wil vragen. Of Marlies voor deze ene keer de afwas wil doen, want hij moet zo nodig dit of dat. Of hij heeft over vijf minuten al een afspraak, enz.
Daar trappen wij niet meer zo gemakkelijk in.
"Ik mag het toch wel vragen?", verontschuldigt Jasper zich dan.
"Tuurlijk jongen. Je mag alles vragen. Dat heb je bij deze gedaan. Succes verder met de afwas":)

Hij kan het goed hoor..........dat afwassen.Geen afwas, dus tijd genoeg voor een spannend boek

Geen opmerkingen: