28 mei 2009

Als vanouds, Closet en afzuigkap

Als vanouds:
'k Zal er meteen maar mee beginnen. De uitslag van het bloedonderzoek was weer als vanouds. Goed dus! Alle waarden waren in vergelijking met de vorige onderzoeken ongewijzigd. Dus ook de voor mij zeer belangrijke waarde van het M-proteïne was gelijk gebleven: 2 mg/ltr.bloed. Op naar de volgende uitslag :)

Closet en afzuigkap:
In het vorige blogje gaf ik het al aan. Wij zijn de afgelopen weken behoorlijk druk geweest. Het is voorjaar en dan worden wij altijd getroffen door het enigszins ouderwetse schoonmaak- en opruimvirus. In de winter bepalen we onze doelen en in het voorjaar pakken we het aan. Deze keer vonden wij dat de keuken en de douche aan de beurt waren. De klus is bijna geklaard en we zijn tevreden over het resultaat. Toch wel lekker hoor. Zo'n spic en span keuken en douche!

Nog wel pech gehad met het wandcloset. Het ding moest van de muur. Dat was een mooie gelegenheid om het even goed schoon te maken op plaatsen waar je anders niet bij kunt. Maar ja, hoe plaats je nu zo'n stuk keramiek stabiel op de grond zonder het te beschadigen. Aha! Ik zet'em in een zo'n grote zwarte speciebak. In de speciebak doe ik een sopje en dan kan de schoonmaak beginnen.
Natuurlijk paste het closet er niet helemaal in. Grrrr!! Het closet was net iets te groot en bleef steken tussen de bovenrand van die bak. Ook goed. Doe ik het zo.
En ja hoor! Ben ik net klaar met het intensieve werkje. Glijdt het geval toch nog verder in die speciebak.
De rand van die bak en het closet waren glad geworden van het sopje en dat hielp nu een handje om het closet verder in die bak te doen zakken. Maar nu wel zonder mijn schadebehoedende begeleiding..... Pats!!........Ineens had ik twee halve closetpotten.
Dus met recht: Potverdepotver! Zoiets gebeurt altijd ná het schoonmaken. Nooit ervoor!!

Afzuigkap:
Onze keuken is evenoud als onze zoon Mark. 18 jaar dus. Kort voor z'n geboorte hebben we de keuken laten plaatsen. De keuken ziet er nog prima uit,...vinden wij. De apparatuur is nog nooit vervangen en heeft (inmiddels had) dus dezelfde leeftijd. Nou, dat was de laatste jaren ook wel te horen.
Als we de afzuigkap aanzetten, dan leek het alsof er een F16 opsteeg. Die kap had 5 standen, maar we gebruikten uitsluitend de standen 1, 2 en 5! Bij de standen 3 en 4 veroorzaakte die kap een bepaalde trilling, waardoor een deel van de keuken ging meetrillen. Dat veroorzaakte weer zo'n herrie dat gezellig keuvelen tijdens het koken onmogelijk was. Noodzakelijke communicatie over het kookproces deden we dan ook altijd via het schrijven van briefjes of door elkaar aan te stoten en te wijzen naar de inmiddels aangebrande speklappen.

Dat apparaat was dus duidelijk aan vervanging toe. Evenals de oven. Die vertoonde soortgelijke mankementen en bakte de broodjes en de appeltaarten alleen nog maar aan de linkerzijde gaar en bruin.
Inmiddels zit het nieuwe spul erin en tjonge......wat een rust zeg! En nog wel op alle standen!

Geen opmerkingen: