7 jun. 2009

Van Enschede naar Maastricht.

Volgend weekeinde, zaterdag 13 juni om klokslag 09.00 uur, gaat het gebeuren. Dan ga ik samen met goede vriend Han de zgn. LF3-route naar Maastricht fietsen. We vertrekken vanuit ons woonadres in Enschede om via de LF4 naar Arnhem te fietsen. Vervolgens fietsen we in etappes naar Maastricht, waar wij worden opgepikt door Han's dochter Marije. In totaal 305 kilometertjes! Dat valt dus mee,.... maar we hebben wel besloten er 4 dagen over te doen. In 2001 hebben Han (foto rechtsonder) en ik (foto linksboven) ook al eens een LF-route gefietst. Dat was toen de LF 12 Maas- en Vestingroute oftewel de rivierenlandronde. Deze prachtige route loopt langs de Maas van Nijmegen naar Maassluis. We hebben toen veel moois gezien, leuke mensen ontmoet en vooral ook veel gelachen. We weten het nu al: dat gaat ons deze keer ook zeker weer lukken!
We overnachten bij adressen die zijn aangesloten bij 'Vrienden op de Fiets'. Dat zijn allemaal adressen van gewone mensen die tegen een geringe vergoeding één of meer slaapkamers (incl. ontbijt en lunchpakket) beschikbaar stellen voor fietsers en wandelaars.
Op die adressen wonen bijzonder aardige mensen van uiteenlopende aard. En juist dát vinden wij een onmisbaar element tijdens deze fietstochten. Zo hebben wij in 2001 overnacht in een gigantisch oud en zowel buiten als binnen nog geheel in authentieke stijl verkerend herenhuis met een enorme veranda en binnentuin in het centrum van Dordrecht, bij een tig keer per dag biddende en mediterende non en bij een alleenstaande vrouw die haar eenzaamheid doorbrak door fietsers en wandelaars te ontvangen. Stuk voor stuk interessante en leuke mensen. Prachtig!

En natuurlijk mooi dat ik dit ondanks mijn ziekte toch weer kan gaan doen. Ik voel me fit en zeker in staat om die ritjes naar Maastricht te volbrengen. Dubbel genieten dus! :)

1 opmerking:

Edwin Vonk zei

Beste Jan, Heel veel plezier bij het fietsen. Ben zelf een fietsliefhebber, dus weet hoet mooi zo'n tocht kan zijn. Groeten, Edwin