12 mei 2009

Amsterdam

Natuurlijk wisten wij, de ten Voordetjes het al, maar na het afgelopen weekeinde werd dat nog eens nadrukkelijk bevestigd: wij zijn tukkers in hart en nieren.
Tukkers houden niet van teveel sores en drukte. Niet van 4-baanswegen en dan nóg files. Niet van menukaarten in verschillende talen behalve Nederlands, niet van alleen maar kunnen staan in trein en metro en al helemaal niet van een stad waar je alleen op de heenreis van je radio en TomTom kunt genieten. Daarna is de kans namelijk groot dat die apparaten zijn gejat :)
Tukkers vind je in Twente en in Twente is het nog mogelijk om te leven zoals het leven bedoeld is: rust en ruimte met natuur op redelijke loopafstand van ieder huis.
Amsterdam is voor een weekeinde zeker de moeite waard, maar daarna weer rap op 't hoes op an.

U begrijpt het inmiddels al. In verband met de viering van de 25e verjaardag van ons huwelijk zijn wij afgelopen weekeinde met ons allen naar Amsterdam geweest. En ondanks het bovenstaande was het toch een heerlijk weekeinde. We hebben genoten. We willen er zeker niet wonen, maar om die drukke massa een keertje te bekiek'n was het, zoals ik al opmerkte, zeker de moeite waard.
Zaterdagavond hebben we psychiatrisch ADHD-patiënt 'Bert' in Carré bezocht. Vooral Mark, Jasper en Naomi (vriendin van Mark) hebben enorm gelachen om die mafkees. Ik heb veel respect voor Bert Visscher en ben zelfs een beetje jaloers. Hij doet het toch maar om met ruim 1 1/2 uur klinkklare onzin zoveel geld te verdienen. Ik 'verkoop' ook al jaren onzin, maar de hoeveelheid geld valt tot heden erg tegen :)

Zondag was het tijd voor de yellow bikes. Met de fel gele fietsen van deze organisatie hebben wij onder begeleiding van gids Thijs een drie uren durende tour door Amsterdam gemaakt. Als je zoals ons Amsterdam hoofdzakelijk kent van de vele liquidaties op het NOS-journaal en de kranslegging op de Dam, is zo'n tour een aanrader. Thijs vertelde boeiend over de ontstaansgeschiedenis van A'dam en liet verschillende markante en prachtige locaties en gebouwen zien. Toen zagen wij 'live' dat Amsterdam een enorme schatkist aan cultureel erfgoed is. Prachtig!.....Alleen jammer dat die massa's mensen constant in de weg lopen :) :)

Kiekje op een bruggetje bij de Amstel met op de achtergrond Carré

1 opmerking:

Anoniem zei

Jan en Marlies,

Van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijksfeest.

Hans Blom
Almelo