2 jun 2008

Voor- en tegenspoed

Het was een week met voor- en tegenspoed.
Het onderdeel 'voorspoed' betrof de uitslag van de MRI. Die was bijzonder goed. Er was duidelijk te zien dat de restant-materie van de bestraalde tumor op het sacrum (heiligbeen) aanzienlijk was geslonken. De tumor is kennelijk dood en m'n lichaam is het nu aan het opruimen. Verder was er in de onderrug wel enige slijtage op de draaiende delen te zien. Dit, in combinatie met de bijwerking van m'n medicatie, veroorzaakt hoogstwaarschijnlijk de klachten in m'n linkerbeen.

De tegenspoed betrof het telefoontje dat Marlies vrijdag 30/5 naar de afdeling opname van het Martiniziekenhuis in Groningen verrichtte. Op haar vraag of de operatie d.d. 10/6 volgens planning zou doorgaan werd haar verteld dat er die dag geen operatie gepland stond en dat haar plastisch chirurg (PC) al enige tijd geleden was afgereisd naar China!..................Ja, daar werd Marlies ook even stil van. Dit was een behoorlijke tegenvaller. Zeg maar Kut met een grote K!
Dat de operatie niet doorging was nog niet de zwaarste tegenvaller. Maar dat de PC zich niet aan haar afspraak had gehouden, viel bij Marlies verkeerd.
Wij hoorden de PC nog zeggen: " U staat gepland voor 10 juni, maar wanneer ik naar China ga, zal ik in ieder geval telefonisch contact met u opnemen om een andere afspraak te maken. Misschien kan ik nog, voordat ik naar China afreis, een aantal extra operaties plannen, waarbij ik u ook zal opereren". Nou, niet dus.
Ondanks deze tegenvaller heeft Marlies, na enigszins tot rust te zijn gekomen, ook wel enig begrip. De PC is ook maar een mens en dit was al de 3e keer dat zij voor adoptie naar China zou gaan. Twee eerdere pogingen waren mislukt en dat laat je, wanneer je een kinderwens hebt in welke vorm dan ook, niet koud. Ook een PC niet.
Hoogstwaarschijnlijk horen we in oktober, want dan is zij pas weer terug, hoe het allemaal is gegaan.
Op de dag van dit vervelende telefoontje was het prachtig terrasweer en dat hebben wij 's-avonds op de Oude Markt in Enschede uitgebreid 'gevierd'............

Geen idee hoe we 's-avonds thuis zijn gekomen :)

Geen opmerkingen: