28 aug 2010

Net op tiet

     
Afgelopen maandag 23/8 konden we de voorluifel van onze caravan nog droog opdraaien. Zelfs op de terugreis van Eext naar Enschede hebben we geen regen gezien. Maar dat veranderde de volgende dag behoorlijk. Als je in Nederland woont ben je wel wat regenwater gewend. Maar wat er de afgelopen dagen met name in Twente is neergedaald, week in hoeveelheid toch wel behoorlijk af van het gemiddelde. Tjonge, wat een vocht zeg!

Met dit 'boortje' was het gat in de keldervloer snel gemaakt.
Juist vorige week is Jasper begonnen met het aanleggen van een drainageput in onze kelder. Al jaren hebben wij enkele weken per jaar last van de hoge grondwaterstand. Dan komt er water in onze kelder en dat vinden de Ten Voordetjes niet leuk. Nu was het moment aangebroken om daar definitief een einde aan te maken.
Met hulp van o.a een zgn. kango-boorhamer heeft Jasper een mooi rond gat in de keldervloer gemaakt en daarin een ronde (geperforeerde) ton gepaatst. In de met grind en waterdoorlatende folie omgeven ton staat een op het riool aangesloten dompelpomp. Daarmee hopen wij het stijgende grondwater water af te pompen voordat het onze keldervloer heeft bereikt.

Kort voordat het deze week begon te plenzen had Jasper de constructie klaar. En.......... HET WERKT!!
Jaspers constructie werkt perfect!
Gisteren was het effect van al die regen al te zien. Het grondwater is enorm gestegen en activeert de dompelpomp elke 10 minuten. Maar onze keldervloer blijft sinds jaren mooi droog.

Net op tiet dus :)


2 opmerkingen:

SandersBlog zei

Mooie constructie!!!!

Johnny en Bea zei

Prachtig dat 't werkt :)