15 aug. 2010

Dexamethason

Tot woensdag 25/8 trouw m'n pillen slikken en dan zit de 2e kuurperiode erop. Ik zit nu dus halverwege. Dat ik er nu al over schrijf, geeft aan dat ik het allemaal erg spannend vind. Ik ben er-rug benieuwd hoe de waarde van het M-proteïne er na deze 2e kuurperiode zal uitzien. 'k Kan bijna niet wachten op die uitslag. Deze 2e uitslag wordt definitief bepalend over de behandelstrategie. Indien de huidige positieve lijn (de opmerkelijke daling van het M-proteïne) doorzet, dan is er geen enkele twijfel meer over de inzet van de voorgenomen autologe STC. Die zal ik dan begin oktober ondergaan.

Waar ik ook naar uitkijk is het stoppen met de dexamethason! Wat'n pruttel is dat zeg! In verband met deze kuur slik ik elke woensdag zo'n dexamathason-pil à 40 mgr. Dat is een behoorlijke hoeveelheid per tablet. Nou, dat is goed te merken.
Kort na het slikken verschiet ik helemaal van kleur en word ik grauw/geel. Verder merk ik er nog niets van. Maar, dat is slechts van korte duur. 's-Avonds begint het al. Ik word helemaal hyper en heb energie te over. Ik kan daardoor de slaap niet vatten en na twee à drie uren woelen en draaien sta ik alweer naast m'n bed. 10 minuten later zit ik achter m'n pc te surfen of de krant te spellen.
chemische structuur van dexamethason
Donderdag jl werd m'n nieuwe laptop bezorgd, dus daar kon ik mij deze keer mooi mee vermaken. Had ik mooi alle tijd voor :)

Dat hyper zijn duurt ongeveer tot vrijdagavond/zaterdagmorgen. Daarna voel ik dat het is uitgewerkt en keer ik geleidelijk terug naar een normale fysieke situatie.  
Dat was gisteren dus ook het geval. Zaterdagmorgen had ik nog energie voldoende voor allerlei huis-tuin- en keukenklusjes. Maar 's-avonds kwam 'de man met de hamer' langs en was ik compleet gebroken. M'n lichaam begon van alle slaaptekort en inspanningen te protesteren.
We hadden juist een kaartavond met vrienden gepland. Dat zeggen we niet snel af, want dat vinden wij altijd er-rug gezellie :)............

Dat hadden we misschien beter wel kunnen doen, want ik haalde het einde van de avond niet. Tjonge, wat kan een mens moe zijn zeg!
'k Heb nog verloren ook :(:(

1 opmerking:

SandersBlog zei

Wat een flauw excuus, verliezen met kaarten en de schuld aan de dexa geven.... ;)
Hoe bevalt de nieuwe laptop?
Ik zal binnekort kunnen meepraten over stuiterend in je bed liggen met een dexahoofd :(
Beste groetjes uit 't westen....