25 mei 2010

De bestraling

Vandaag, 25/5, is het dan begonnen met de eerste van een reeks van 4 bestralingen. De feitelijke bestraling duurde slechts 2 x 1 minuut, maar voordat meneer ten Voorde goed in positie lag, waren we ruim 10 á 15 minuten verder.

Om te kunnen worden bestraald diende ik op een soort plank te gaan liggen. Onder die plank is een lift in de vorm van een grote blaasbalg gemonteerd (zie foto). Hierdoor is de patiënt in alle posities te manouvreren. Om toch enigszins comfortabel en roerloos te kunnen liggen werden mijn hoofd, armen en benen ondersteund. Daarna begon het 'uitlijnen'. Iets naar links, iets naar rechts. Nee, het lukte maar niet om mij in de juiste positie te brengen. Dan maar weer helemaal opnieuw beginnen. Daarvoor moest ik eerst weer rechtop gaan zitten om vervolgens weer te gaan liggen. Vervolgens weer iets naar rechts, iets naar links enz. Uiteindelijk hadden de dames het voor elkaar en kon de bestraling beginnen.
Het bestralingsapparaat (het naar beneden gerichte ronde deel)) begon met aftellen door 4 piepjes te laten horen om vervolgens over te gaan in een montone zoemtoon. De feitelijke bestraling. Na 2 x 1 minuut is het dan gepiept...eh klaar dus :)

Morgen weer.

3 opmerkingen:

SandersBlog zei

Beste Jan,
Wat een gedoe allemaal, ik hoop maar dat het snel helpt! Het is allemaal geen pretje. Keep the spirit! Een blogbuddy-groet van Sander

Yvonne Zwart zei

Wat een futuristisch apparaat! Pff het lijkt wel een sterrenhemel er boven!
groeten van een onbekende trouwe volger! Yvonne Zwart

Johnny en Bea zei

Hoi Jan en Marlies,
Nou 't ziet er heel spectaculair uit en zo te lezen is 't ook een behoorlijk spektakel om alles in de goede positie te krijgen;) ....
Nu duimen voor een spectaculair goede werking ook natuurlijk!
Groetjes Bea en Johnny