7 apr. 2009

Murphy:
Hoe heet die wetmatigheid ook alweer waarbij, als het eenmaal misgaat, er een reeks van dergelijke missers elkaar opvolgen?! De 'wet van murphy'?
Nou, die is dan van toepassing op Mark. In een van de voorgaande blogs verhaalde ik al over zijn pech met z'n rechterbeen. Tijdens een voetbalwedstrijd d.d. 1/3 liep hij een dubbele beenbreuk op. Het gaat trouwens erg goed met het been, maar dat even terzijde.
Op de 1e dag van de maand breekt hij dus z'n been en op de laatste dag wordt het portier aan de bestuurderszijde van z'n mooie bolide aangereden. Gelukkig niet nog meer letsel. Dat is natuurlijk altijd het belangrijkste bij aanrijdingen, maar jammer is het natuurlijk wel. Mark had z'n auto net gewassen en gepoetst, komt Murphy langs!
Marks auto is in 1995 in elkaar geschroefd en dus niet meer zo piep. Daarom, maar ook om de premie te drukken, had hij de auto uitsluitend tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd. Gelukkig was het niet zijn schuld en krijgt de auto nu een nieuwe deur van de tegenpartij.
En die tegenpartij is..........z'n lieve tante.
Mark wilde tante even bezoeken en parkeerde z'n auto achter de auto van z'n oom. "Lekker veilig" dacht Mark, want hij kent de rijstijl van tante (ook) :)
Maar wat bleek?? Tante wilde juist op dat moment even sturen in de auto van oom. Daarvoor moest zij eerst even de auto achteruit rijden........De auto van oom is een nogal snelle en dat bleek onmiddellijk nadat de naaldhak het gaspedaal raakte. Krak dus! '
Achteruitkijkspiegels?? Bedoel je die handige spiegeltjes voor de lippenstift en de oogschaduw?.............

Oom rijdt al jaren schadevrij, maar betaalt nog steeds de volle premie zonder korting!
Goh, hoe zou nu toch komen?!

Maar..........'t blijft een schat, die tante! :)

Tweemaal krak dus. Hopelijk blijft het daarbij!

Geen opmerkingen: