19 apr. 2009

Stand van zaken, 25 en nestelen

Stand van zaken:
Met betrekking tot de gezondheidssituatie van de ten Voordetjes is er gelukkig een keer niet veel te melden. In ieder geval geen slecht nieuws. Dat is al een hele prestatie.
Met mij en Marlies is de situatie ongewijzigd en redelijk goed. Met Mark gaat het ook steeds beter. Z'n been geneest als een speer. Hij lopen gaat steeds beter en hij is ook alweer op therapie basis begonnen met werken. Elke dag een paar uurtjes en dat bevalt'em goed.

25:
Vrijdag 17/4 was het precies 25 jaren geleden dat Marlies en ik zijn getrouwd. 25 jaren alweer. Het is een cliché. Ik weet het. Maar de tijd gaat gewoon supersnel! Ik zie in m'n gedachten ons nog zo in het Ledeboerpark in Enschede voor de fotograaf poseren en nu zijn we alweer 25 jaren verder.
We hebben dit huwelijksjubileum nog niet gevierd. Dat gaan wij met ons gezin in het weekeinde van 8 mei a.s. doen. Vrijdag jl. hebben wij de voorbereidingen daarvoor getroffen en zijn wij o.a. naar Egmond aan Zee en Amsterdam afgereisd. Wij hebben het programma voor dat weekeinde nu bijna rond met als hoogtepunt een voorstelling van Bert Visscher in Carré. Vooral onze jongens vinden Bert helemaal te gek, dus dat wordt ongetwijfeld een leuke avond :) .

Nestelen:
In 2000 hebben wij onze woonkamer uitgebreid en hebben daarbij over de hele breedte van de kamer een zgn. 'lichtstraat' laten aanbrengen. Dit, om te voorkomen dat onze woonkamer een donkere pijpenla zou worden. Die lichtstraat is in het dak aangebracht waar de uitbouw begint. Pal aan de buitengevel van onze woning dus. Als je vanuit de kamer naar boven kijkt, zie je de dakgoot van onze woning.
Waarom vertel ik u dit?! Nou, het is even van belang om u de situatie in het vervolg van dit stukje te kunnen voorstellen.

Zoals bij alle ruiten en ramen het geval is, dienen ook de ruiten van een lichtstraat te worden gezeemd.
Afgelopen week dacht ik:" Kom, hoog tijd om de ruiten eens te gaan zemen".
Ik moet dan op het platte dak van de uitbouw klauteren, waardoor het zemen van die ruiten nog een behoorlijke onderneming is. Mijn klautervaardigheid is in de loop der jaren namelijk behoorlijk afgenomen. Maar, als het gezeem eenmaal is gebeurd, kijk ik weer met een voldaan gevoel door de helder frisse ruiten.

Vanmorgen (zeer) vroeg in de morgen hoorde ik opeens een hoop kabaal en getik in de dakgoot.
Het leek alsof 'iets' met een scherp voorwerp gaten in de dakgoot aan het bikken was. Wat bleek?!
Een merel met op hol geslagen nestdranghormomen was in onze dakgoot aan het klussen! Kennelijk dacht'ie vanmorgen na het ontwaken: "Kom, laat ik eens nestmateriaal gaan verzamelen..... en dat ga ik lekker doen in de dakgoot van de ten Voordetjes".

In onze buurt zijn dakgoten in alle vormen en maten zat voorhanden. Maar nee, die zwarte vlegel kiest uitgerekend die van ons uit! Dat kan eigenlijk geen toeval meer zijn. Zelfs merels worden door 'iets' aangestuurd om ons dwars te zitten.
Kennelijk was die merel nogal kieskeurig, want wat hem niet aanstond werd over de rand van de goot gekieperd en belandde... OP ONZE PAS GEPOETSTE LICHTSTRAAT!
Nou, die merel was wel erg kieskeurig, want hij kieperde behoorlijk wat zooi over de rand. Potverdepotver, moet ik wéér het dak op. :(

De dakgoot wordt er wel mooi schoon van :)

2 opmerkingen:

Rob zei

Jan, van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk!

Bas zei

Gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk. Veel plezier in het weekend van 8 mei. Maar voor die tijd zien we elkaar nog.

Groeten, Bas