31 aug 2008

Marlies en elektrische vliegenmepper

Marlies:
Is er alweer nieuws te melden rond de 2e operatie van Marlies. Ja en nee!
Er is nog steeds geen zicht op een datum waarop de operatie zal plaatsvinden. Marlies heeft de betreffende chirurg sinds haar vertrek naar China zelfs nog niet gesproken. Zij is nog steeds met verlof. Afgelopen week heeft Marlies contact gehad met de betreffende afdeling van Martini-ziekenhuis en daar werd verwacht dat de plastisch chirurg van Marlies (Dr. Jongen) in de loop van september weer zal beginnen. "Maar niets is in deze situatie zeker bij Dr. Jongen!", werd er zekerheidshalve bij verteld.
Tja, dat schiet natuurlijk niet op zo! Haar man is óók plastisch chirurg, dus om bij Appie Hein te kunnen blijven pinnen hoeft mevrouw Jongen zich kennelijk niet te haasten. Eind september zal Marlies nog eens polshoogte nemen bij het ziekenhuis.

Electrische vliegenmepper:
In de afgelopen eeuwen zijn er prachtige uitvindingen gedaan die het leven van de meeste mensen enorm hebben vereenvoudigd. Het is een open deur. Ik weet het. Auto's ,wasmachine, telefoon enz. Allemaal prachtig en niet meer weg te denken. Stel je voor zeg!.
Zonder auto valt nog wel te leven. Onze buren weten niet anders en die komen uiteindelijk ook overal. Maar zonder wasmachine of telefoon. Zonder wasmachine gaan onze jongens nóg meer deodorant en andere geurtjes gebruiken en zonder (GSM)telefoon.........dan houden ze geld over!
Maar ja, daarvoor is het nu te laat. De GSM is al gepromoveerd tot een van hun primaire levensbehoeften!

Maar enkele jaren geleden werd nóg een uitstekende uitvinding gedaan: de elektrische vliegenmepper. Het apparaat wordt met 'mepper' aangeduid, maar wat je er beslist NIET mee moet doen is meppen! Het is niet ondenkbaar dat na de eerste de beste mep het apparaat uit elkaar valt. Nee, meppen is ook helemaal niet nodig. Ach, u weet hoogstwaarschijnlijk maar al te goed welk apparaat ik bedoel. Iedereen heeft inmiddels zo'n mepper. Wij hebben in elke ruimte van ons huis zo'n ding in de hoek staan en in onze caravan zelfs twee! Eentje reserve voor het geval het dienstdoende apparaat stuk gaat. Wij kunnen niet meer zonder.
Iedereen kent de terreur van die rotmuggen. Muggen! Bij alles in de natuur kan ik mij een ecologische functie voorstellen. Maar bij muggen.....?! Geen idee. Volgens mij een ongewilde celdeling tijdens de evolutietheorie. En als je het relateert aan het scheppingsverhaal is het helemaal een kwalijke zaak! Wie schept er nu in godsnaam een mug! Welke overwegingen lagen daar nu aan ten grondslag.
"Zo! De wereld is nu wel zo'n beetje klaar. Lucht, licht, water, dieren, planten en de mens.... De mens?? Oh ja, dan moeten er ook een paar muggen bij. Hoeft'ie zich 's-nachts niet te vervelen".
Dat zal God toch niet gedacht hebben?? ...........'k Geloof het niet ! :)

Maar, daar heeft de mensheid dus wat op gevonden: De elektrische vliegenmepper. Het ding werkt perfect en het is nog leuk om te doen ook. Muggen komen er zonder twijfel mee aan hun einde. Het kan bijna niet misgaan. Al raak je slechts het uiteinde van de linkerachterpoot. Een spetterend schouwspel, vaak gevolgd door een kleine rookpluim, is het gevolg. Weer een mug minder. Heerlijk!
Ik hoef er 's-nachts zelfs m'n bed niet meer voor uit. Het is natuurlijk nog steeds erg vervelend zo'n mug op de slaapkamer. Maar dit apparaat heeft de jacht op het beest aanzienlijk vereenvoudigd. 's-Nachts op jacht werkt als volgt:
Het gebeurt altijd als je nog nét niet slaapt. Anders hoor je de mug namelijk niet en word je 's-morgens onder de muggenbulten wakker.
Je hoort die terreurmug dus aankomen. Het irritante gezoem wordt luider en na korte tijd heeft het beest je hoofd bereikt. Zomaar in de richting van het gezoem slaan heeft geen zin, want daar zijn die beesten op getraind. De mug schakel je er echt niet mee uit, want na korte tijd herhaalt zich het tafereel.
Nee, rustig blijven liggen. Pak de elektrische mepper en maak een rustige maar gestage zwaaibeweging heen en weer. Rustig en geduldig blijven zwaaien. De mug komt zo terug en wordt dan door de mepper opgevangen. Het voordeel van de duisternis is, dat je het dodelijke werk van de mepper na korte tijd vanzelf ziet. Opeens zie je een klein spetterend vuurwerkje, soms gepaard gaand met enig geratel of zelfs een knal. Prachtig! Dat is het moment dat de mepper de mug heeft geraakt. Weg mug!

Welterusten :)

Geen opmerkingen: