22 aug 2008

Mark en Jasper en Olympische 'sport'.

Mark & Jasper:
Vorige week liep de lui- en lekkerlandperiode van Jasper ten einde. Het 'harde' scholierenleven ging weer beginnen. Tot vorig weekeinde begon zijn dag pas rond 12.00 uur. Maar dinsdag 19/8 jl. ging om 07.30 uur z'n wekker. Nu betekende dat niet zoveel, want gisteren was Jasper de start van de school kennelijk alweer vergeten en lag onze lieve Jasper om 08.10 uur nog heerlijk te dromen. Hij had toen nog precies 5 minuten om te douchen, aan te kleden, te ontbijten en naar school te fietsen. Nu is het toevallig een records brekende sportperiode met die Olympische Spelen, dus Marlies ging er helemaal voor zitten of het Jasper zou lukken om zijn persoonlijk record 'op het nippertje op tijd op school zijn' te breken.....Niet dus!
Hopelijk wordt dit tafereel in het komende schooljaar niet structureel, want dan krijgen Marlies en ik er hoogstwaarschijnlijk ook nog hoge bloeddruk en een hartkwaal bij.

De wekker van Mark loopt alweer twee weken om 06.15 uur af. Die is weer volop aan het onkruid wieden, heggen knippen en struiken snoeien. En nog steeds met veel plezier! Inmiddels is het in onze buurt ook doorgedrongen dat Mark ineens veel verstand van tuinonderhoud heeft. Hij heeft nu al zoveel tuinen vol onkruid in de aanbieding, dat hij, wanneer hij alle aanbiedingen zou accepteren, elke dag met gemak tot 22.00 uur zou kunnen doorschoffelen. Maar dat vindt zijn vriendin niet goed, dus moet hij keuzes maken.
Maar sommigen hebben geluk en krijgen na deskundig ingrijpen van Mark weer een perfecte tuin! :)

Mark in actie bij het realiseren van zo'n perfecte tuin

Olympische 'sport': Pffff de eindredactie (Marlies) ging akkoord :):)
De Olympische Spelen zijn bijna ten einde en er waren prachtige sportmomenten bij. O.a. de dames Van der Kolk en Van Eupen. Goud in de categorie lichte dubbeltwee (bootje varen). Prachtig! En die enorme prestatie van Maarten van der Weijden. In 2001 geconfronteerd worden met acute lymfatische leukemie en nu olympisch kampioen 10 kilometer zwemmen.....10 kilometer!! Onvoorstelbaar! En vandaag dus weer een gouden medaille voor de hockey-dames. Knap hoor!Tja, en dan Anky van Grunsven met haar Salinero. Ik vind het bijzonder knap dat je een paard precies in de maat van mooie Wibi-klanken kunt leren stijldansen. Een prestatie van formaat dat Anky haar Salinero dat foutloos kan laten doen. Knap staaltje van dressuur. Het had uitstekend gepast in de openingsceremonie.Maar jongens en meisjes. DIT-IS-TOCH-GEEN-SPORT! Hier is toch geen sprake van een fysieke uitdaging van Anky?! Calimero is met vlag en wimpel geslaagd voor het gehoorzaamheidsexamen, maar zo'n circusact hoort toch niet op de Olympische Spelen thuis!
Dan kunnen ze van het leeuwentemmen ook wel een Olympisch nummer maken.
Nee, ik vind dat de Olympische Spelen uitsluitend bedoeld is voor sport waarbij fysieke inspanning én conditie van mensen doorslaggevend moet zijn voor het eindresultaat. De menselijke maat. Dáár zijn de Olympische Spelen volgens mij ook voor bedoeld.
'k ben benieuwd wat de Partij voor de Dieren van dit Olympische onderdeel vindt.

Ook knap! Dat zie ik Anky nog niet doen :)

1 opmerking:

Bas zei

Jan, Helemaal mee eens dat paarden dressuur weinig met sport te maken heeft. Hoewel, dammen en schaken wordt ook (denk-)sport genoemd, maar die komen niet voor op de OS. Ik hou meer van de klassieke sporten, zoals atletiek en tienkamp. Hoe minder materiaal (waarmee gemanipuleerd kan worden) hoe echter de sport. Zeilen vind ik een prachtige sport, maar daarbij hangt weer zoveel af van het materiaal, dat het weer met geld te maken heeft en niet allee met fysieke inspanning. Net als bij fietsen op de baan; fietsje van 1 mln Euro. Kun je als ontwikkelingsland wel inpakken op zo'n onderdeel.