11 aug 2008

Kort verslag van onze vakantie

Het was vanmorgen toch wel weer even wennen dat de wekker om 06.30 uur afliep. Daar had ik de afgelopen drie weken geen last van. Heerlijk.
Hoewel, in de vakantie werd ik ongeveer een uur later vanzelf wakker en maakte ik vervolgens deel uit van de eerste klandizie in de campingwinkel. De broodjes waren dan nog heerlijk warm en dan zijn ze natuurlijk het lekkerst. Nee, lang uitslapen kan ik al jaren niet meer. Helemaal niet erg, want dan beleef je de dag ook langer. Want als je in de vakantie tot 12.00 uur uitslaapt, blijft er van de 2 weken slechts 1 week vakantie over om iets te ondernemen! Onze jongens hebben 2 weken met ons gekampeerd, waarvan dus maar één week bewuste vakantie. Die andere week vakantietijd lagen ze in comateuze toestand te knorren in hun tent. Dat hielden ze tot ongeveer 12.00 uur vol en dan werden ze er door de zon vanzelf uitgebrand. In hun tent was de temperatuur dan ongeveer tot een graad of 40 opgelopen en dat is zelfs voor de beroepsuitslapers Mark en Jasper ten Voorde en hun vriendinnen te gortig.

Er was één dag waarop ze niet konden uitslapen. Dat was de dag dat wij gingen kanoën. We hadden 's-morgens 3 Canadese kano's gereserveerd, dus moest iedereen vroeg opstaan. Dat ging wonderwel zonder al te veel problemen. Na het ontbijt gingen we op de fiets naar de kanoverhuurder in Ommen.
In een busje werden we vervolgens naar het startpunt gebracht om te beginnen aan een 13,5 kilometer lange kanovaart over de Regge en de Vecht. Het was een prachtige tocht, maar 13,5 kilometer peddelen is voor beginners toch wel zo'n beetje het maximum op één dag.
Gelukkig gebruik je bij het fietsen hoofdzakelijk de benen, anders hadden we naderhand de camping niet meer bereikt!
Maar het was hartstikke gezellig en we hebben enorm gelachen. En natuurlijk allemaal kletsnat van het ouwehoeren :)
v.l.n.r: Naomi, Tamara, Mark en Jasper

1 opmerking:

Edwin zei

Volgens mij heb je in de Regge een flinke vistrap zitten. Ging dat een beetje met die kano's? ;-)

Edwin