8 mei 2008

Zondag toch geen nieuwe blog, Marlies en Jan

Zondag toch geen nieuwe blog:
In tegenstelling tot datgene wat ik in de vorige blog heb verteld (elke zondag een nieuwe blog) wijk ik daar zondag a.s. (11/5) alweer vanaf.
Wij hebben besloten om toch eerder het recept voor Vitamine V in te leveren en zondag al richting de Waal te vertrekken.

Dit is inmiddels de 3e keer dat wij een weekje op een camping langs de Waal gaan staan. Heerlijk genieten van de zon en kijken naar de voorbijschuivende boten.
Ondanks onze gezondheidssituatie is het kamperen met onze caravan uitstekend te doen. Aan onze caravan zijn verschillende aanpassingen gedaan om de fysieke inspanningen die daarvoor nodig zijn zoveel mogelijk te beperken. Zo is de caravan o.a. voorzien van een zgn. 'mover'. Met zo'n apparaat is het op de plaats zetten van de caravan een fluitje van een cent. Niks geen geduw en getrek.
Maar, we hebben een relatief grote caravan (opbouw 5,20 mtr.) en daarbij hoort dus ook een behoorlijke voortent. En juist dat ding is zo'n beetje het laatste obstakel in ons kampeergenot.
Elke keer maar weer die enorme voortent ervoor zetten en.......er weer afhalen! Onze jongens gaan over 1 á 2 jaren niet meer met ons mee en dan moet ik alleen met die voortent slepen.
Daarom hebben we begin dit jaar besloten om een zgn. uitschuifluifel te laten monteren. (Hierboven een voorbeeld van zo'n luifel). Lekker makkelijk.

"Als u de caravan in de laatste week van april brengt, heb ik de luifel op tijd vóór uw vakantie aan de Waal gemonteerd", sprak de caravanmonteur met ons af.
Zo gezegd, zo gedaan.....................En toen ging op vrijdag jl. (5/5) de telefoon. De caravanmonteur:
"Eh, meneer ten Voorde. Er is een probleempje. Er is voor de luifel een levertijd van ongeveer 5 weken. Dat gaat dus niet lukken voor uw vakantie! ".
Het zal ons ook een keer meezitten :(:( We hebben ook geen zin om toch maar weer met die voortent te sjorren, dus hebben we een tussenoplossing gevonden: een partytent. Niet fraai, maar wel eenvoudig op te zetten, droog (want het wil nog wel eens regenen tijdens onze vakanties...) en het biedt schaduw.
Wordt het hopelijk toch nog een leuk uitstapje :)

Marlies:
Marlies wacht nog steeds in spanning op de oproep voor de operatie. Verder geen bijzonderheden.

Jan:
De uitslag van het grote bloedonderzoek en daarmee de status van de kahler verwacht ik dinsdag 13 mei.
Verder heb ik zenuw- en pijnklachten in mijn heupen en linkerbeen. In overleg met m'n contactpersoon op het ziekenhuis is besloten dat er binnenkort een MRI-scan van m'n heupomgeving zal worden gemaakt. Dit om te kijken of de (bestraalde) tumor op het heiligbeen tóch weer actief is geworden. Ook weer spannend!

Nieuwe blog:
Zondag 18 mei streef ik ernaar om weer een nieuwe blog te plaatsen. Maar i.v.m. onze korte break kan het ook iets later worden.

Geen opmerkingen: