30 jul 2007

Beter weer en Marlies

Beter weer:
Daar zitten we dan in de regen. Vakantie 2007. Mark en Jasper druk in de weer met vrienden op de camping en wij......Wij kijken door de beregende vensters van de voortent wezenloos voor ons uit. Het regent al weken. Om manisch depressief van te worden. We zwijgen allebei. We zijn inmiddels tegen elkaar uitgekletst en hebben daarmee alle onderwerpen zo'n beetje besproken.
Ook onze boeken of kranten kunnen ons in deze omstandigheden niet boeien. De huisarts hebben we al gebeld, maar die wil ter preventie voor een dreigende chronische depressiviteit geen prozac voorschrijven.

Het bovenstaande schreef ik enkele dagen geleden in concept. Inmiddels is het woensdag 1 augustus. Nieuwe maand, nieuwe mogelijkheden zullen we maar zeggen. De zon schijnt volop en ook voor de komende dagen is zomers weer voorspeld.
We zien het dus weer helemaal zitten.......Hoewel?!.....

Marlies:
Maandag 30/8 zijn wij voor Marlies daadwerkelijk naar onze huisarts in Enschede geweest.
Marlies had de afgelopen dagen toenemende pijn op haar borst. De pijn was gestegen van niveau 5 naar niveau 8. Een aanmerkelijke toename dus. Ze kon het bijna niet meer volhouden en het dreigde zelfs al haar vakantieplezier te vergallen.

We hadden hiervoor eerst contact gezocht met Dr. Said van de pijnkliniek in Groningen, maar die was juist die dag met vakantie gegaan. Z'n vakantieadres wilden ze ons niet doorgeven.
Toen hebben we onze huisarts maar weer eens gebeld.

Tja, de huisarts kon er ook niet veel aan veranderen. Opvallend in deze ontwikkeling is dat de toename van deze pijn is ontstaan na het gebruik van een nieuw medicijn. Met dat medicijn is Marlies nu gestopt en gebruikt nu, op advies van haar huisarts, weer de eerder gebruikte medicatie. Met dat 'oudere' medicijn had Marlies iets meer positief resultaat. Hopelijk komt dat resultaat snel terug.

Het blijft tobben met de situatie van Marlies. :(:(

Geen opmerkingen: