19 nov. 2013

Wereldkampioen ouderlijk huis verlaten

Woensdag 6 november jl. omstreeks 16.30 uur komt onze jongste zoon Jasper opvallend opgewekt onze woonkamer binnenlopen. "Hoi Paps en Mams. Ik ga met Rianne samenwonen!"
"Goh, en waar dan??"Want ik heb je nog niet over een woning of iets dergelijks gehoord! ", reageerde ik behoorlijk verbaasd.
Ja, dat klopt. Maar dat is sinds vandaag anders. We hebben vandaag een leuke flat in het centrum van Enschede aangeboden gekregen en gaan vanavond al met de eigenaresse van de flat overleggen of het ons 'past'.
Later op de avond kwamen Jasper en Rianne weer thuis. Zij hadden de flat bekeken en het huuroverleg was kennelijk goed verlopen, want de huur was een feit! Zij waren nu de trotse huurders van de betreffende flat geworden.
Een bijkomend geruststellende gedachte is, dat wij de eigenaresse van de flat goed kennen en weten dat het met de huurovereenkomst wel goed zit.

"Nou Jasper. Dan mag je nog wel hard aan het werk om een inrichting bij elkaar te krijgen. Je hebt alleen je eigen bed!", merkte Marlies laconiek op.
"Daar hebben we Ikea en Marktplaats voor ", reageerde Jasper gevat.
En inderdaad! Zaterdagavond 9 november trok Jasper de achterdeur van z'n ouderlijk huis dicht om samen met z'n vriendin de eerste nacht te gaan doorbrengen in hun kersverse flatje. Ook onze jongste zoon heeft hiermee waarschijnlijk definitief z'n ouderlijk huis verlaten. En daarmee zijn wij nu dus weer met ons tweetjes!
Het is even wennen, maar heeft ook zo z'n voordelen. Marlies heeft o.a. minder was en zij hoeft met het eten geen rekening meer met Jasper te houden. Sinds z'n vertrek ervaren wij dat het wegvallen van deze kleine 'zorgtaak' Marlies goed uitkomt. Zij heeft in de huidige situatie haar handen al meer dan vol aan mijn verzorging.
En daarbij gunnen wij Jasper en Rianne vanzelfsprekend deze mooie kans om een nieuwe fase van hun leven in te slaan.

De douche van deze flat is voorzien van een (houvast)beugel en een aan de wand bevestigde douchestoel. Speciaal gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn. Bij ons bezoek aan hun flat kon ik daardoor meteen even heerlijk douchen!

1 opmerking:

Lut zei

Het leven heeft verrassende wendingen in petto ;-) Zo lang iedereen er zich maar goed bij voelt, kan dat alleen maar positief zijn. Fijn dat je zo al van een heerlijke douche kon genieten ! Succes aan allen.