21 jul 2012

Geslaagd en bevorderd

              
Met ingang van vandaag heeft 'Noord' zich ook aangesloten bij de zomer(school)vakantie. Het grote genieten kan beginnen. Helaas nog niet voor onze jongens. Die moeten voor hun feitelijke vakantie nog even wachten. Zij zijn afhankelijk van de bouwvak en die begint in onze regio in week 31. Na volgende week dus.
Mark met z'n (praktijk) leermeester tijdens de diplomauitreiking 
Maar naar school hoeven ze niet meer. Mark heeft z'n opleiding afgerond en Jasper wordt in september weer op het ROC in Hengelo(O) verwacht.

Mark is geslaagd voor z'n hoveniersdiploma en hoopt op een (vaste) aanstelling bij het hoveniersbedrijf waar hij nu 'stage' loopt.

Jasper heeft een bijzondere geschiedenis met betrekking tot z'n huidige opleiding.
Jasper in z'n element. Toevallig op 100 meter afstand van ons huis
Kort voor z'n examen in klas 5 van de Havo (2010) vond meneer het tijd voor een studieswitch en wilde liever timmeren in plaats van studeren. "Tuurlijk jongen. Moet je doen. Goed initiatief!".....
Nou, zo ging het ècht niet kan ik u verzekeren! Dat was voor ons behoorlijk schrikken en wennen tegelijk.
Uiteindelijk zagen wij wel in dat er in alle redelijkheid geen andere keus was en is Jasper overgestapt naar een bouwschool. Hierdoor was hij genoodzaakt om op het laagste MBO-niveau (2) te starten.
Maar al snel bleek dat hij z'n plek helemaal had gevonden en scoorde hij op alle onderdelen zeer goed. Niet alleen op de theoretische onderdelen, maar ook in de voor hem onbekende praktijk. Het resultaat is nu dat hij volgend schooljaar met veel enthousiastme aan een niveau hoger begint.

Achteraf blijkt dat Jasper het destijds, ondanks z'n jonge leeftijd, goed had gezien. Dit is echt iets voor hem. Jasper blijkt alle eigenschappen voor het bouwvakkers-vak te hebben. Hij heeft technisch inzicht, heeft twee 'rechter handen' en hij kan (voor bouwvakkers zeer belangrijk) goed fluiten :)
  
       

1 opmerking:

Rob zei

Misschien kan Mark me vertellen hoe ik die woekerende bamboe uit mijn tuin kan krijgen?