24 sep. 2009

2e fietspoging en kattenverjaagapparaat

2e fietspoging:
Het is alweer verschillende blogs geleden dat ik schreef over onze poging om per fiets Maastricht te bereiken. Dat was in juni en de betreffende blog vindt u hier.

Afgelopen weekeinde, zaterdag 19/9 en zondag 20/9 om precies te zijn, hebben wij ( Han en Jan) de in die blog aangekondigde 2e poging ondernomen. En ook nu hebben we Maastricht niet bereikt.
Gelukkig kwam dit nu niet door de regen, maar door een andere oorzaak oftewel m'n werk.
Desalniettemin hebben wij twee dagen onder bijzonder goede weersomstandigheden heerlijk gefietst. 165,5 km in totaal.
De eerste dag 105km en de 2e dag de rest. M'n dagafstandsplanning viel een beetje tegen. Ik had de eerste dag 85 km berekend. Maar omdat tussen Arnhem en Nijmegen veel LF3-bordjes ontbraken hebben we wat kilometertjes moeten omfietsen om weer op de route te komen. Vooral rond Huissen was dat een probleem. Daar hebben we het bord 'Welkom in Huissen' minimaal 3 keer gezien. Er kwam gevoelsmatig geen eind aan. Het lukte ons maar niet om dat dorp te verlaten.
En we hebben natuurlijk ook veel gelachen :)

De volgende dag zijn we vanuit Broekhuizenvorst weer terug richting onze eindbestemming Nijmegen gefietst.
We hebben nog geen plannen voor volgend jaar, maar de LF1, langs de Nederlandse en Belgische kust, schijnt ook mooi te zijn.

Kattenverjaagapparaat:
Bij ons hanteren wij het motto: 'Wie van dieren houdt, houdt geen dieren'. Oké, we hebben vissen in onze vijver en er springen twee kikkers rond, maar dat is het dan ook. Die vissen hebben wij gedwongen om in onze vijver te zwemmen, maar die kikkers hebben zich vrijwillig bij ons aangemeld.

Veel van onze buren hanteren met betrekking tot het houden van dieren echter andere normen. Tengevolge daarvan hebben wij naast honden ook relatief veel katten als buurtbewoners. De honden(drollen)overlast is na het plaatsen van bordjes en aanspreken van op heterdaad betrapte hondenbezitters behoorlijk verminderd. Maar de overlast van die schijtende snoezepoezen begint nu langzamerhand de spuigaten uit te lopen. De buurtpoezen hebben kennelijk in onze tuin een favoriete plek gevonden om even op de hurken te gaan zitten. Die plek is al op ruime afstand te ruiken. Getver !
Ik weet niet wat fabrikanten allemaal door dat kattenvoer draaien, maar het meurt in iedergeval enorm als het onder de staart van Minoes weer tevoorschijn komt.

Ik heb al verschillende middeltjes geprobeerd om die beesten uit onze tuin te weren. Kattenschrik, Koffiedik, Dikkiedik, noem maar op, maar niets hielp echt. Juist op het moment dat ik overwoog om op Ebay een 9mm Kalashnikov aan te schaffen, werd ik geattendeerd op een apparaatje dat door middel van een hard geluid die spinnende zoogdieren verjaagt. Een bewegingssensor ziet de katten naderen om vervolgens een hoge frequentie aan geluid te gaan produceren.
Het geluid is voor (volwassen) mensen niet hoorbaar, dus houdt het apparaat ons niet uit onze slaap. Een bijkomend voordeel is dat dit apparaat, in tegenstelling tot mijn voorgenomen aankoop op Ebay, bijzonder diervriendelijk is.

Hopelijk is het ook net zo effectief :)

Geen opmerkingen: