14 sep. 2009

Weer 2

Vanmorgen, 14/9, belde ik mijn rots in de medische branding (Tineke Duyts) van het MST te Enschede. Met betrekking tot mijn ziektebeeld is zij mijn deskundige aanspreekpunt voor alles wat er in mijn situatie noodzakelijk is. Zij weet alles van Kahler en aarzelt niet om actie te ondernemen wanneer zij of wij samen vermoeden dat er iets niet in orde is.
Zo heeft zij er ook voor gezorgd dat ik voor zondag 1/11 alweer op de rol sta voor een MRI-onderzoek..........Op zondag???
Ja, op zondag. De rij wachtenden voor u is kennelijk zo lang dat de sterke magneten van het MRI zelfs in de weekeinden moeten draaien om aan de behoefte te kunnen voldoen.

Ik heb de laatste tijd namelijk last van hardnekkige pijn in de onderrug. Precies op de plaats waar alle ellende in 2006 begon. Om te zien wat daar aan de hand is, is een MRI wel zo handig. Speculeren heeft geen zin. Ik wacht gewoon af of er via de MRI iets te zien is. Tot die tijd niet te zwaar tillen. Dat wordt dus zitten bij het plassen.... :)

Wat nu vandaag erg belangrijk is, is de uitslag van het tweemaandelijkse bloedonderzoek. Dat was een zeer verrassende en tevens verheugende uitslag. Vorige keer was de waarde van het M-proteïne gestegen van 2 naar 3. En nu was het weer 2. Weer gedaald dus. En dat zonder ondersteuning van medicijnen!
"Hoe is dat mogelijk", vroeg ik aan Tineke. Zij kon het ook niet verklaren.
Maakt niet uit. Zo lang het zo blijft, ben ik uitermate tevreden! Hoe lager, hoe beter :)

Zaterdag a.s. 19/9 doe ik samen met m'n fietsmaat weer een poging om in drie dagen van Arnhem naar Maastricht te fietsen. Met deze uitslag in m'n gedachten wordt dat extra genieten!

3 opmerkingen:

Edwin zei

Hoi Jan,
Goed nieuws!!! dat geeft de burger weer moed.

Edwin (Vonk)

Ine Drop zei

Dag Jan,

Fijn voor je dat de m-proteine weer gedaald is. Veel succes met het fietsen dit weekend.

Ine

SandersBlog zei

Dat horen we graag! Ik wil altijd wel lezen over dalende M-proteïnen.
Sander