17 jan. 2009

stofzuigen, buik en 'one for three'-tent

Stofzuigen:
De meeste nieuwjaarborrels hebben we inmiddels gehad. Verschillende glazen hebben we op een zo gezond mogelijke toekomst geheven.... Ge-he-ven. Of is het geheft? Nee, het is geheven. Heffen - geheven. Wat een raar woord eigenlijk: 'geheven'. Als je het een paar keer herhaalt wordt het een steeds gekker woord. Zo zijn er wel meer van die woorden die raar klinken, maar taalkundig juist zijn. Wat dacht u van de verleden tijd van het werkwoord stofzuigen. Veel mensen zeggen: "Is de kamer al stofgezogen?" of 'stofgezuigd?' ...Allebei fout!, want het is 'gestofzuigd'. De verleden tijd van stofzuigen is gestofzuigd. Ik stofzuig, jij stofzuigt, hij heeft gestofzuigd. Hij heeft natuurlijk ook stof gezuigd, maar niet stofgezuigd!......Maar dit even terzijde.
Ik was bij de nieuwjaarsborrels. Die zijn nu zo langzamerhand voorbij en het gewone leven is alweer volop bezig. De kerstdagen lijken al maanden geleden.
Wij zijn nu druk bezig met onze komende uitdagingen. Van vakantieplanning(en) tot operatie en al het 'leuks' wat daar tussen zit.
Nou, het is niet allemaal leuk. Zo ging het rijexamen van Mark d.d. 12/1 i.v.m. gladheid niet door. Mark vanzelfsprekend balen. Hij heeft z'n bolide al enkele weken voor de deur staan, maar mag er niet in rijden :( Maandag 26/1 staat'ie voor z'n 2e poging bij het CBR-filiaal in Enschede op de rol.

Buik:
Dinsdag 27/1 krijg ik m'n laatste onderhoudsmedicijn Velcade. Daarna is het afwachten hoe het gaat. Ik houd u op de hoogte.
In verband met dit stoppen word ik onderworpen aan een reeks onderzoeken om de status quo van mijn situatie te bepalen. Begin maart wordt er, naast een uitgebreid bloedonderzoek, een complete body(röntgen)scan gemaakt, zo'n 'fijne' beenmergpunctie gedaan en weer een MRI-onderzoek. Als we dat hebben gehad zal ik mij (hoogstwaarschijnlijk ergens in maart) moeten melden voor de reparatie van mijn navelbreuk. Nou, dat wordt nu langzamerhand ook wel tijd. Oké, ik heb iets teveel 'welvaart' op m'n heupen, maar de omvang die m'n buik nu heeft aangenomen is niet alleen daar aan te wijten....(of is het weiten). Nee, zelfs de chirurg gaf aan dat, mede tengevolge van de voorgaande operaties, de buikspieren niet meer in staat zijn om de achterliggende massa op orde te houden. Dat heeft zulke vormen aangenomen, dat ik m'n zorgvuldig gekoesterde shake-spier alleen nog maar zie als'ie strak in de houding staat!! En dan alleen nog maar z'n welgevormde kale kop!..... Gelukkig is dat nog regelmatig het geval :) Stel je voor zeg!! Wel de klok 'luiden', maar de klepel niet kunnen zien! :(
Of het helemaal naar wens gecorrigeerd kan worden, kon de chirurg niet beloven. Het wordt in ieder geval beter dan het nu is, beloofde hij plechtig. We zullen zien...

One for three-tent
Vrijdag jl. zijn we in Zeeland op safari geweest op zoek naar een geschikte camping voor onze zomervakantie. Uiteindelijk vonden we een mooie plek op een voor onze jongens geschikte camping. Mark (18) en Jasper (17) vinden het namelijk nog steeds leuk om met ons mee te gaan. De camping ligt pal aan het strand en dichtbij Renesse. Want dat schijnt in de zomervakantie in Nederland 'the place to be' te zijn voor boys and girls tussen de 16 en 20 jaar. Mark heeft alweer twee jaren verkering en zijn vriendin (Naomi) gaat vanzelfsprekend ook mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd !
Maar, dat trio gaat natuurlijk niet bij elkaar in één tent slapen. Stel je voor dat Naomi zich per ongeluk vergist!......Vooral in het donker lijken Mark&Jasper sprekend op elkaar :):) Pas als ze gaan praten, hoor je het verschil. Maar ja, dan is het vaak al te laat!
Maar, wat bleek bij deze en andere campings?! ER MAG SLECHT ÉÉN BIJZETTENT BIJGEPLAATST WORDEN!!.
Wij willen Jasper, wij houden zielsveel van hem, NIET bij ons in de caravan.
Potverdorie nog aan toe. Daarvoor rijden we helemaal naar Zeeland. Hoe lossen we dat nu weer op.Wij zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen en hopen de oplossing gevonden te hebben in een bijzondere tent. Wij vonden op internet een tent die oogt als één(1) tent, maar feitelijk twee tenten zijn. Als de jongens en Naomi het ook een goed idee vinden, zijn we eruit. Lekker puh ! :)

Geen opmerkingen: