30 okt. 2012

Niets te zien

 
Vandaag was het een witte jassendag. Veel ziekenhuis en aansluitend met ons allen naar de tandarts. Op het ziekenhuis werd ik verwacht voor m'n maandelijkse bifosfonaat-infuus (APD) en de afspraak met m'n hematoloog. Zoals u in m'n vorige blogs hebt gelezen, was het ook de dag waarop de uitslag van m'n MRI bekend zou worden. Behoorlijk spannend dus.
Wat die MRI-uitslag betrof hadden Marlies en ik alle mogelijke scenario's besproken ingeval er een tumor zou worden geconstateerd. Gezien de pijn die ik nog steeds in m'n onderrug voel kon het bijna niets anders zijn dan een kahlerhaard. Of minstens iets wat daaraan gerelateerd is.
Welke behandeling zal de arts voorstellen? Zal er ook bestraald moeten worden? Welke uitwerking zal dat op m'n rug en lopen hebben? Deze en andere vragen waren de afgelopen dagen behoorlijk vaak onderwerp van gesprek.

Tijdens het infuus stelde m'n contactpersoon (Tineke Duyts) voor om de uitslag van de MRI er alvast bij te pakken. "Dan ben je al enigszins voorbereid tijdens het gesprek met de hematoloog",  vertelde ze. "Ja, goed idee. Kom maar op met die uitslag", antwoordde ik. Als die uitslag nu voorhanden is, wil ik het liever ook meteen weten! Tot m'n verbazing las ik de eerste zin van de conclusie van het MRI-onderzoek:

 'Ongewijzigd aspect laesie in het sacrum. Geen progressie. Geen nieuwe laesies '. 

Geen (nieuwe) kahlerhaard of iets dergelijks geconstateerd dus!
Nou zeg! Dit had ik echt niet verwacht. Ik was voorbereid op een negatief bericht van kleine of grotere omvang. Maar dit?! Nee, dit dus niet.

Hartstikke goed natuurlijk. Niet alleen omdat er geen kahlerhaard of iets dergelijks is geconstateerd. Maar ook, omdat dit aangeeft dat mr. kahler kennelijk nog steeds in z'n hok zit en m'n medicijn Lenalidomide (revlimid) ook nog steeds voldoende effectief is. En m'n bloedwaarden bleken ook nog onveranderd goed te zijn! Helemaal top dus.
Die rugpijn wordt dus kennelijk door iets anders veroorzaakt. Maar wat? M'n hematoloog wist daarvoor geen verklaring te geven. "Het kan van alles zijn. Spit, vast zittende rugspieren of pezen, geen idee". was z'n reactie.

Rugpijn is natuurlijk niet leuk. Ik heb vooral moeite met opstaan en bukken. M'n veters strikken is een ramp. Maar nu ik weet dat het geen verband houdt met kahler kan het mij nu even geen moer schelen. Als het vanzelf gekomen is, zal het ook wel weer vanzelf weggaan........hoop ik :)

Vanavond de pijn maar even verdoven met een glas heerlijk sap van o.a. de Merlotdruif. Want zo'n geruststellende uitslag moet natuurlijk gevierd worden !

Proost!!
                   

12 opmerkingen:

Yvonne zei

AHHHH jeetje joh, wat geweldig en wat een opluchting! Van mij mogen jullie vanavond wel 2 glaasjes nemen hoor!
JIPPIE!
groetjes yvonne

Anoniem zei

Zó Jan,
Wat een goed bericht! Is de positieve energie toch geland....:)
Proost!
lieve groet, Hilly

Rona zei

Wat een super goed bericht. Wauw. Gefeliciteerd. Dat je nu nog wel met de rugpijn zit, ja dat is nogal erg vervelend. Maar eerst even de spanning laten varen en dan ga je kijken of de fysio wat voor je kan betekenen. Misschien is het idd wel een spier of zo. Ws geen beknelling of hernia anders had dit wel op de MRI uitslag gestaan. Dus dat is ook een opluchting.
Blijf vooral in beweging dit is goed voor je rugspieren.

Groetjes Rona

SandersBlog zei

Jeeej!!! Goed nieuws Jan!!! Gefeliciteerd! Ga zo door....

Groetjes

Sander

Rob zei

Goed bericht Jan. En tegen die rugpijn heb ik nog wel een lekker pilletje voor je.

Hanny zei

Proficiat! Wat goed om te horen. Weet je rugpijn komt veel voor. Er zal toch wel iets aan te doen zijn !

Anoniem zei

Geweldig Jan, zo zie je maar weer, je verwacht het een en krijgt iets totaaaaaal anders te horen, ik weet hoe het voelt. Beter zo!!!!!! Het monster is gekooid en je rugpijn zullen ze vast weten op te lossen. Ik ben erg blij voor je. Lieve groet, Monica

Anoniem zei

Geweldig Jan, zo zie je maar weer, je verwacht het een en krijgt iets totaaaaaal anders te horen, ik weet hoe het voelt. Beter zo!!!!!! Het monster is gekooid en je rugpijn zullen ze vast weten op te lossen. Ik ben erg blij voor je. Lieve groet, Monica

Eric zei

Super nieuws!

Groetjes oet Nee ( Eric en Marloes )

Anoniem zei

Fantastisch nieuws!
Groet, Han en Hettie

Frits&Esther. zei

heel goed nieuws, prettig weekend.

Johnny en Bea zei

Helemaal goed dit bericht en net op de valreep ...dubbel gefeliciteerd ...met dit goede nieuws en ..met je verjaardag ...dit is wel een goed feestje waard he .
Veel plezier morgen samen xx