9 aug 2012

Stijldansen met paarden een olympische sport???

              
Mooi hoor, die Olympische Spelen. Kan er de hele dag wel naar kijken. Elke dag topsporters die allemaal hun ultieme droom willen waarmaken: een gouden olympische medaille.
Vanaf de openingsceremonie tot en met vandaag vind ik het een lust om naar te kijken. En die openingsceremonie is prachtig gemaakt! Typisch Engels met die droge humor erin verwerkt. Over kurkdroog gesproken. Zelfs de sympathiek ogende en altijd vrolijk kijkende Queen speelde er in mee! Wie had dat verwacht?! Als iemand in de voorbereiding met dat idee komt, denk je toch eerder aan een 'mission impossible' ?
En dan hebben die Engelsen eindelijk een prachtige mogelijkheid om een troonwisseling te forceren, gebruiken ze een stand-in bij het parachutespringen.....!!! Gemiste kans!
Maar verder is het een aaneenschakeling van mooi in beeld gebrachte topprestaties.
En dan onze atleten Epke, Ranomi, Marianne en al die anderen. Knap hoor. Diepe buiging!
Maar wat ik bij die olympische spelen vreemd blijf vinden zijn die hippische onderdelen. In 2008 schreef ik er ook al over. Het hekje springen en stijldansen met paarden.
Voor wie ervan houdt leuk om naar te kijken, maar geen sport.
Nee, dat vind ik geen sport en zeker geen sport dat op de olympische spelen thuis hoort. Op de olympische spelen gaat het om de menselijk fysieke prestatie. Niet dat van dieren. Ik vind het een dressuurnummer dat beter past in een circus of zoiets. Leuk vermaak, maar geen sport. Hoe moeilijk het ook is om zo'n prachtig dier zover te krijgen dat'ie over een balk springt en zijwaarts de foxtrot danst. Het lukt mij zelfs niet om een hond een poot te laten geven. 
Een knap kunstje vind ik het, maar geen sportieve-topprestatie.

En dan de prijsuitreiking! Niet het paard, maar de man of vrouw die erop zit krijgt de prijs! Ook dat nog! Een plak voor de berijder, niet voor het paard. Die krijgt waarschijnlijk een suikerklontje of (als het een schimmel is), een wortel :)
Waarom is er eigenlijk geen onderdeel hondendressuur of (nog beter) het menselijke stijldansen? Dat laatste is in ieder geval nog een fysiek menselijke aangelegenheid.
Nee, dat is kennelijk niet geschikt voor de olympische spelen, maar stijldansen voor paarden wel. Vreemd! Binnenkort toch eens bellen met Rogge.
   
Volgende week weer uitslag van m'n bloedonderzoek. Dat is weer heel iets anders en ook erg spannend!

Update 10 / 08/ 2012:
De uitslag is al bekend. Ze kunnen dat kennelijk steeds sneller :)
Nou, het is nog steeds onverminderd goed! Het M-proteïne is nog steeds minder dan 1 en de rest van de onderdelen doen ook nog steeds goed mee.
Vanavond maar'es een lekker glas op proosten ! :)
                

Geen opmerkingen: