27 nov. 2011

Kahlerhaard, gestegen en twee pijnlijke rechter-armen

              
Soms gaan bepaalde zaken snel. Neem o.a. dit jaar. Het is alweer eind november! Onze caravan draagt nog verse sporen van onze zomervakantie in Zeeland en de vuurpijlen van de jaarwisseling 2010/2011 liggen nog in onze voortuin. In mijn beleving is het jaar zo snel omgegaan, dat ik geen tijd heb gehad om ze op te ruimen. Over enkele weken komen er zelfs alweer nieuwe pijlen bij!

Wat ook erg snel ging is m'n MRI-behandeling én de uitslag ervan. Noteert u even? MST-Twente!
Daar heb ik al verschillende keren ervaren dat zaken snel zijn geregeld. Soms met een beetje mazzel, maar toch!
Zoals ik in de vorige blogs al aangaf waren er voldoende aanwijzingen om een MRI-onderzoek voor m'n rechterschouder aan te vragen. Maandag 21/11 werd dat door mijn contactpersoon op dit MST onderschreven en vroeg zij zo'n onderzoek voor mij aan.
In verband met uitval van een patiënt was ik donderdagmiddag 24/11 al aan de beurt.
Nou, dat is natuurlijk mazzel, want een wachttijd van enkele weken is geen uitzondering. MRI-onderzoeken zijn kennelijk geliefd.
En wat schetst mijn verbazing.Vanavond kreeg ik de uitslag al door haar gemaild! Op zondagavond!!...Is dat snel of is dat snel :)

Tot zover het positieve bericht van m'n blog....
De uitslagen van het MRI-onderzoek én de uitslag van m'n M-proteïne (die had ik nog niet en waren er door haar bijgevoegd) waren minder vrolijk.
Wat blijkt namelijk?! Er zit tóch een kahlerhaard aan de rand van m'n rechter scapula (schouderblad). Krijgt m'n blogmaatje Sander dus toch gelijk.! (Zie de vorige 4 blogs).
Daarnaast bleek ook dat m'n M-proteïne is gestegen. Van 1 naar 2. Gezien de ontwikkeling van die kahlerhaard, is dat te verklaren. Mr. kahler is kennelijk weer uit z'n hok gekomen !

Is dit schokkend? Nee. Niet in die mate. 'Schokkend' is niet de juiste aanduiding. Het is jammer en vervelend.
Jammer omdat ik na een heerlijke periode zonder gifpillen hoogstwaarschijnlijk weer medicijnen moet gaan slikken. En vervelend omdat ik stijgende last heb van die verrekte kahlerhaard.
Morgen, 28/11, buigt m'n behandelend arts zich over de kwestie en zal ik binnenkort met hem overleggen welke actie hij voorstelt. Komende week hoor ik nader.

"Maar, meneer Ten Voorde. U hebt het in de titel van deze blog over twee pijnlijke rechter-armen. Dat kan toch niet?! Daar hebt u er toch maar één (1) van??".
"Ja, inderdaad. Dat hebt u scherp opgemerkt moet ik zeggen!".

Die andere arm bevindt zich ter rechterzijde van Marlies en is nog een stuk pijnlijker dan die van mij.
Ik kan deze blog nog redelijk pijnloos typen. Marlies kan met haar arm bijna niets meer!
Marlies is (ook donderdag 24/11) naar meneer de fysio geweest. Die diagnosticeerde toch weer iets anders dan onze huis-stethoscoop. Geen golf- en/of tennisarm maar een vervelende spierkwestie. Marlies krijgt met ingang van volgende week therapie en moet tevens elke dag enkele specifieke oefeningen doen.
Het is even afwachten welk resultaat dit oplevert.
           

3 opmerkingen:

Johnny en Bea zei

Ook hier dezelfde beleving ...in razend tempo is zo'n jaar weer om en inderdaad die pijlen mooi laten voor wat ze zijn ,want over een paar weken is 't alweer zover ;)
Fijn dat ze zo snel een MRI-onderzoek konden regelen,maar stukken minder fijn is dan zo'n negatieve uitslag :(,misschien door jou zelf wel een beetje ingecalculeerd al ,maar blijft toch een behoorlijke tegenvaller en best wel weer even schrikken denk ik ,stiekem hoop je toch op positieve uitslagen ,dat is een mens eigen, maar als dan toch je eigen en andermans bange vermoedens worden bevestigd ...tja ..dan kan ik me voorstellen dat je daar niet vrolijk van wordt ,maar goed je doet er weinig aan .
Hoop dat ze met dan toch maar weer de gifpillen ,Mr. Kahler 't hok weer in zullen kunnen jagen en dat je dan ook je armen weer pijnloos kunt gebruiken om het glas daar op te heffen!
Sterkte ,natuurlijk ook voor Marlies ,hoop dat jullie binnenkort samen het glas weer gezellig ,pijnloos en iets zorgenlozer dan nu ws.het geval is ,zult kunnen heffen ,op weer een nieuw en snel voorbijvliegend jaar....

SandersBlog zei

Soms is het leuk als je gelijk hebt, maar dit keer had ik het liever mis gehad. Ik hoop dat je gauw een goede behandeling krijgt die snel helpt.
Gr. Sander

Jaap Tanis zei

Dag Jan, spijtig te horen dat Sander toch gelijk had. Ook al relativeer je de laatste ontwikkeling, toch wensen we je veel sterkte toe! Ook Marlies veel sterkte met de ongemakken.
Een hartelijke groet van,
Jaap en Ria Tanis