31 jan. 2010

Waterleiding

"Nee hè! Potverdikkeme nog aan toe. ALWEER!!".
Sta ik dinsdagmorgen 26/1 op het punt om m'n shakespier een flinke douchebeurt te geven, komt er geen drup water uit de kraan. In ontwikkelingsgebieden kan ik me zoiets voorstellen, maar bij ons in Twente zijn we dat niet gewend.

Het had in de nacht van 25 op 26 januari flink gevroren en daar kon een deel van onze waterleiding kennelijk opnieuw niet tegen. Deze was ALWEER bevroren. Ja, alweer, want in december had het ook stevig gevroren en werd de waterleiding ook al getroffen door een infarct. De eerste keer. Een vervelende gewaarwording. Ik heb toen meteen nog blootliggende leidingen van een isolatiejas voorzien, maar het probleem zat kennelijk toch op een andere plek. Een terzakekundige buurman heeft ons toen prima geholpen.
Nu wilde ik de hulp van deze handige noaber natuurlijk weer inroepen, maar ik kreeg de slaperige stem van z'n vrouw aan de telefoon. "Oeps, heb ik je wakker gebeld"?"....Ja dus.
Haar man had de bedstede al verlaten en vervolgens heerlijk warm gedouched! Sommige mensen hebben nog een baan en werken gewoon. Lastig is dat soms :)

Tja, dan toch maar een installateur bellen. Die hebben een speciaal ontdooiapparaat waarmee het euvel binnen enkele minuten is verholpen.
Na enkele telefoonrondes langs verschillende installateurs bleek dat niet alleen wij kampten met een bevriezingsprobleem. Sommige -teurs konden pas de volgende dag komen!
Nee, zolang gaat ten Voorde natuurlijk niet in z'n, inmiddels weer aangetrokken, plakkende onderbroek rondlopen.
Uiteindelijk kreeg ik een -teur te pakken die dezelfde morgen al langs kon komen. Toen de monteur kort na het telefoontje was gearriveerd was het probleem binnen 15 minuten en € 75,- lichter weer opgelost.

Ik koop ook zo'n apparaat.......Dat verdient lekker!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Moet je wel weten waar het apparaat te koop is..

Maar jullie kunnen weer heerlijk douchen, onze zoon komt hier douchen, want de monteur kan het niet bijbenen... duurt enige dagen:)

Groet uit Harbrinkhoek

Anoniem zei

Ik zou bijna zeggen, vieze .... man!
een slaperige buurvrouw